ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2013 Cumartesi 20:43

ODTÜ projesi CHP'nin çıktı

ODTÜ projesi CHPnin çıktı

Eskişehir Yolu'nu Konya Yolu'na bağlayacak ODTÜ geçişine yönelik tartışmalar sürerken, yol ile ilgili kararın altına 20 yıl önce imza atan dönemin Belediye Başkanı Murat Karayalçın konuştu.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ODTÜ yol projesine ilişkin "Karayalçın döneminde yapıldı" diyerek işaret ettiği Karayalçın, yolla ilgili ODTÜ ile birlikte çalışma yaptıklarını anlattı.

Karayalçın, "ODTÜ ile imzaladığımız yolla ilgili protokol yolun güzergâhını ortaya koyuyordu. Protokolü 1993 yılında plan haline getirdik ve 1 sene sonra kabul edildi. Bu plandan 2 ay sonra da yönetim değişikliği oldu ve şu anki yönetim geldi. Sözü geçen yol gerekliliktir; ancak o yol 20 yıl önce yapılmalıydı, çok geç kalındı" ifadesini kullandı.

CHP'nin o dönem yola karşı çıkmadığını vurgulayan Karayalçın, "Bu yolu planlamış olan CHP'dir. Zaten yol açılmıştı, ODTÜ sınırına dayanmıştı" diye konuştu. Bu yol için artık iki olumsuzluğun söz konusu olduğunu ifade eden Karayalçın, "ODTÜ, o plandan sonra sit alanı oldu. Ayrıca sonradan Çiğdem Mahallesi ve 100. Yıl Yerleşkesi kuruldu. Çok şey değişti, artık hiçbir şey olmamış gibi açılması beklenemez" dedi.

Kaynak: Habertürk

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER