ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Ağustos 2013 Perşembe 13:35

Öcalan'la aynı karede!

Öcalanla aynı karede!

İşte Suriye'deki PYD'nin lideri Salih Müslim ile Abdullah Öcalan'ın Suriye'de çekilen o fotoğrafının ayrıntıları...


Türkiye-Suriye sınırında yaşanan çatışmalarla gündeme gelen ve bir süre önce Ankara'ya davet edilerek kendisi ile görüşülen Suriye'deki PYD'nin lideri Salih Müslim ile Abdullah Öcalan'ın yıllar önce Suriye'de çekilmiş bir fotoğraf yayımlandı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından geçen hafta Ankara'ya davet edilerek kendisi ile görüşülen Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Başkanı Salih Müslim'in, Abdullah Öcalan'ın Suriye'de bulunduğu sırada birlikte çektirdikleri bir fotoğraf sosyal medyada, 'Tarihi ve siyasi anlamı derin fotoğraf' başlığı ile paylaşıldı.

Fotoğrafta Öcalan, yer sofrasında Salih Müslim ve aralarında PKK yöneticilerinden Rıza Altun'un da olduğu bir grup ile yemek yiyor.

Geçen hafta Türkiye'ye gelen ve Dışişleri Bakanlığı ve MİT yetkilileri ile görüşen Salih Müslim'in İmralı Adası'na götürülüp Öcalan ile görüştürüldüğü iddiaları gündeme gelmişti. Salih bu iddiaları yalanlayarak, "Keşke bizi götürseler de bu ziyaret olsaydı çok mutlu olurduk" demişti.

PKK'nın Suriye'deki kolun PYD'nin lideri Salih Müslim, 1951 yılında Halep'in Aynel Arab kasabasında doğdu. 1977 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Salih Müslim, Öcalan'ın Türkiye'nin baskısı ile Suriye'den çıkartıldığı 1998 yılında Suriye PYD'ye katıldı.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER