ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:34

Öcalan'ın doğum gününü kutlamak için yola çıktılar

Öcalanın doğum gününü kutlamak için yola çıktılar


Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde toplanan çok sayıda kişi, Ömerli köyüne gitmek için yola çıktı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Federasyonu'nun (TUHAD-FED) 'Demokratik Çözüm. Öcalan'a Özgürlük' sloganıyla gerçekleştirdiği doğum günü etkinliğine katılmak üzere yurdun değişik illerinden çok sayıda kişi otobüs, minibüs ve otomobillerle dünden itibaren Halfeti'ye gelmeye başladı. Halfeti ilçesine bağlı Ömerli köyü, Öcalan'ın fotoğrafları ve terör örgütü KCK/PKK'nın sözde bayrakları ile donatıldı. Slogan atarak festival alanına yürüyen BDP’liler, burada doğum günü anısına açılan resim sergisi çadırını gezdi, fidan dikti. Kadınların yöresel kıyafetleri ile kutlamalara katıldığı görülürken, çok sayıda kişi davul zurna eşliğinde halay çekerek slogan attı.

Ömerli köyünde herhangi bir güvenlik zafiyeti ve provokasyon yaşanmaması için güvenlik güçleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak kontrol noktaları oluşturdu. Çevre illerden Halfeti merkez ve kırsalına taşınan çok sayıda zırhlı birlikli çevik kuvvet ekibi polis, festival alanının arkasındaki okul bahçesinde ve Halfeti çıkışındaki petrol ofisinde konumlandırıldı. 2009’da İçişleri Bakanlığı tarafından yasak kararı alınan Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlamalarında olaylar ve çatışma çıkmış, Mustafa Dağ (27) ve Mahsun Karaoğlan (21) adlı 2 gösterici hayatlarını kaybetmişti. 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER