ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2013 Perşembe 23:14

Öcalan'dan Kandil'e sert çıkış!

Öcalandan Kandile sert çıkış!

PKK'nın son eylemleri konusunda Abdullah Öcalan'ın örgüte 'Neler oluyor?" diye çıkıştığı iddia edildi...


Devlet ile İmralı arasında başlayan görüşmeler ve ardından başlatılan Çözüm Süreci'nde gelinen noktada "tıkanma" ifadesi sık sık kullanılmaya başlandı.

Özellikle, PKK'nın son dönem eylemlerindeki artış örgütün süreci sabote etmek isteyenlere hizmet etmeye başladığı tartışmalarına neden oldu.

PKK'nın önce Cizre'de ardından Diyarbakır'da ortaya çıkan askeri görünümlü törenleri, ardından yaylalarda törenler düzenlemesi hükümet cephesinden büyük tepki toplamıştı. Örgütün bu eylemlerinin İmralı'da Öcalan'ı da rahatsız ettiği belirtiliyor .

Haber7.com'dan Mehmet Acet'in bugün köşesinde kaleme aldığı yazıda, Öcalan'ın da PKK'nın son dönemlerde ortaya koyduğu tavırdan rahatsız olduğu ve örgütü uyardığı belirtiliyor .

Acet'e göre, PKK'nın çözüm sürecine sadakati son bir ayda giriştiği eylemler nedeniyle tartışılır ve sorgulanır hale geldi. Yol kontrolleri, özsavunma gücü adı altında oluşturulan sözde asayiş birimleri, bölgede görevli askeri yetkilileri taşıyan helikoptere yapılan saldırı, karakol inşaatlarına yönelik eylemler ve sürece değişik nedenlerle karşı çıkanların yaptığı 'gürültülü tezviratlar' ortaya yeni bir 'güven sorunu' çıkardı.

OLAYLAR ABARTILIYOR

Acet, üst düzey bir yetkilinin kendisine, "Asker ve polis içinde yani bizim tarafta olduğu gibi PKK içinde de çözüm istemeyen kesimler var" dediğini aktardı. Üst düzey yetkili olayların abartıldığı konusunda ise şu örneği veriyor: "Mesela PKK'nın yol kontrolü diye izlediğiniz şey aslında 4 dakikalık bir eylemden ibaret. Bir grup geliyor, 4 dakika içerisinde bu eylemi yapıyor ve bütün bölgede böyle bir şey varmış görüntüsü vermek için hemen servis ediyor ."

ÖCALAN'DAN KANDİL'LE TEPKİ

İşte Mehmet Acet'in yazısından ilgili bölüm:

Öcalan, PKK yönetimine açıktan "bu olaylar neyin nesidir.?" Diye sorup daha ileri cümleler de kullanarak bir nevi Kandil'den hesap sordu. Kandil'dekiler Öcalan'a verdikleri yanıtta ise, bu eylemlerin iyi kontrol edilemeyen gruplar tarafından gerçekleştirildiğini, ama her durumda sorumluluğun kendilerinde olduğunu ve örgüt içinde hiç kimsenin kontrol dışına çıkmasına izin vermemeleri gerektiğini dile getirdiler.

KARAYILAN, ERDOĞAN'I DOĞRULADI

Öcalan, mektuplarda geri çekilme konusunu da sordu. Başbakan Erdoğan'ın "PKK'nın henüz yüzde 15 i çekildi" açıklamasından kısa süre sonra içeriğinde bu sorunun da bulunduğu mektup Kandil'e ulaştı. Murat Karayılan'ın Öcalan'a verdiği yanıt, Başbakan'ın verdiği 'çekilme oranını' zımnen doğrular nitelikteydi. Karayılan Öcalan'a, "son gelenlerle birlikte sınır dışına çekilenlerin oranı hükümetin verdiği oranın (yüzde 15) iki katına yaklaşmış (yüzde 30) durumda. Gerillanın kalan bölümü de sınıra doğra hareket halinde" yanıtını verdi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER