ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2013 Pazartesi 11:26

Öcalan: "Ağabeyimin yeri değişsin"

Öcalan: "Ağabeyimin yeri değişsin"

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı Adası'na gitti. Hükümetten bir talepte bulundu.


Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile 2 mahkumun yakınları İmralı Adası'na gitti. Adaya hareket öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Mehmet Öcalan, “Denizin ortasında, 4 duvar arasında kalıyor, nem oranı çok yüksek. Yerinin değişmesini istiyoruz.” dedi.

Sabah saatlerinde İmralı Adası'na gitmek için Gemlik'e gelen 3 mahkum yakını işlemlerinin yapılması için İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçti. Mehmet Öcalan ile mahkum Hakkı Alphan'ın kardeşi Zülfü Alphan ve mahkum Cumali Karsu'nun yakını Pervin Oduncu otomobil içerisinde işlemlerin yapılmasını bekledi. Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

"YERİNİN DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Mehmet Öcalan, “Geçen seferki görüşmede, o koşullara göre iyi gördüm. Denizin ortası, nem oranı yüksek. Bundan sonra belki zorluklar da başlayabilir. Yaşı da artık 64 oldu. 64 yaşında olan bir insan denizin ortasında dört duvar arasında. Hükümetten, devletten, yerinin değiştirmesini istiyoruz. Denizin ortasında bir süreçse bu sürece devam edilecekse o denizin ortasında sürecin çok inişli çıkışlı yönleri vardır. Yeri değişirse bence daha faydalı olabilir.” dedi.

Medyadan da isteklerde bulunan Mehmet Öcalan, “Gerçekleri yazın. Gerçekleri yazamazsan, süreç de aydınlığa kavuşmaz.” diye konuştu. Yanlarında getirdikleri poşetlerle birlikte komutanlık bahçesine giren 3 mahkum yakını, işlemlerin ardından adaya gitmek için Gemport Limanı’na hareket etti. 










KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER