ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ağustos 2013 Salı 07:54

Öcalan 14 yıl önceki odasına dönüyor

Öcalan 14 yıl önceki odasına dönüyor

Adalet Bakanlığı Abdullah Öcalan için formülü buldu.


Abdullah Öcalan 14 yıl önce tutuklandığında kaldığı eski odasına taşınacak. Yeni oda, şimdikine göre yaklaşık 8 metrekare daha geniş ve rutubetsiz.

Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullurının iyileştirilmesi konusunda yeni bir formül... Yakalandıktan sonra ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan ve İmralı Adası'nda infazı gerçekleştirilen Abdullah Öcalan için yapılan çalışmalar sona geldi. Akşam gazetesinin haberine göre, Adalet Bakanlığı, Öcalan'ın 15 Şubat 1999'da gece yarısı getirildiği İmralı'daki ilk odasına taşınmasını uygun buldu. Böylece Öcalan için ayrı bir bina yapılacağı yönündeki tartışmalar da son bulacak. Şu anda F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ndeki odasında cezasını çeken Öcalan, tuvalet ve banyosu dahil 11.81 metrekarelik bir alanda kalıyor.

ANA BİNAYLA BAĞLANTISI VAR

Bu oda, Öcalan adaya geldikten sonra yapılan yeni bir yer. Ancak ana binayla bağlantısı bulunuyor. Öcalan yakalandıktan sonra Gemlik Jandarma Komutanlığı'na bağlı İmralı Ada Komutanlığı'na getirilmiş ve yargılanması boyunca Ada'daki bu odada kalmıştı. Bu oda, şu anda kaldığı koğuştan daha büyük.

RUTUBET YOK, 20 METREKARE

Kullanım alanı 20 metrekarenin üzerindeki yeni alanda Öcalan'ın şikayet ettiği rutubet ortamı da yok. Odayla ilgili temizlik, bakım, onarım çalışmalarının tamamlanması ve alınacak onayın ardından Öcalan'ın yeni yerine geçmesi bekleniyor. Tuvalet ve banyosu holde bulunan yeni oda ana binayla da bağlantılı.

YENİ YERİNDE AYNI HAKLARA SAHİP

Yeni odasına çıkmak için gün sayan Öcalan'ın şu anda yaşadığı yerde de bazı hakları bulunuyor. Bu haklar yeni yere taşındığında da aynen korunacak. Buna göre Öcalan, 32 metrekarelik spor odası ve 20 metrekarelik hobi odası ve derslikten faydalanıyor. Belli saatlerde havalandırmaya çıkabiliyor. Aynı zamanda yalnız kalmaması için İmralı'da kalan altı mahkumla da temas halinde oluyor.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER