ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Kasım 2014 Cumartesi 19:22

O yasa için Başbakan'ı işaret etti

O yasa için Başbakanı işaret etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı'nın 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı açıklamada, maden kazalarının önlenmesi ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önümüzdeki Çarşamba günü çok önemli bir yasa tasarısının açıklanacağını belirtti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı'nın 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı açıklamada, maden kazalarının önlenmesi ile ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önümüzdeki Çarşamba günü çok önemli bir yasa tasarısının açıklanacağını belirtti.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 5. Olağan Kongre'ye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanı sıra Nevşehir Koordinatörü Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Nevşehir milletvekilleri Ahmet Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ile partililer katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kongrede yaptığı konuşmada, madenlerdeki iş kazalarının önlenmesi ile ilgili olarak hazırlıklarını yaptıkları yasa tasarısının önümüzdeki Çarşamba günü Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. Çalışma Bakanlığı’nı ilgilendiren, çalışma hayatı ile ilgili olayların ülke gündeminde bulunduğunu kaydeden Bakan Çelik, "Büyüme ile kalkınma arasında bir önemli fark vardır. Kalkınma demek işin merkezinde insan var demektir. Büyüme demekse iyileşmedir. Biz iyileşmeden değil kalkınmadan yanayız. İşin içinde insanın olduğu bakış açısı bütün parti programlarımızda vardır. İş kazaları ile ilgili aşırı kar anlayışının bir bakışı vardır. Yanlış olanın birisi budur. İkincisi, yapısal sorunlarımız vardır. 16 madenci kardeşimiz halen yerin altındadır. 1960 yıllarını andıran modelle biz geleceğe yürüyemeyiz. Önümüzdeki Çarşamba günü konuyla ilgili önemli bir yasa tasarısını Başbakanımız kamuoyuyla paylaşacak. Bu gibi işletmelerin ne gibi yöntemlerle devre dışı kalacağı, hangilerinin hangi usullerle hizmet edeceği hususlarında bu kazalarla bir noktaya gelmiş oluyoruz. Acı bir tecrübe, acı bir olay ama madenlerle ilgili ciddi yapısal sorunlar Çarşamba günü ele alınacak ve nihayi bir nokta konacak. Teknolojinin kullanıldığı havza madenciliği bir sürece hızlı bir şekilde girmemiz gerekiyor” dedi.

"AK SARAY’IN YAPILMASI DOĞRUDUR"

Türkiye’nin her geçen gün büyüdüğünü, geliştiğini belirten Çelik, bunun neticesinde yapılan AK Saray’ın da doğru bir yatırım olduğunu söyledi. Türkiye’nin dört bir tarafa yatırım yapan, kalkındıran, her alanda misliyle büyüten, kişi başına milli gelirini 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkaran bir yönetim anlayışıyla yönetildiğini belirten Çelik, "Büyüyen, gelişen bir Türkiye var. Bu gerçekler dururken Türkiye Cumhurbaşkanı'na saray yapmış. Muhalefetin gündeminde bu var, bunu tartışıyor. Ben bazı ülkelere gittim, 20- 30 tane saray var. Türkiye’de 70 yıldır var olan Çankaya’yı, bir 70 yıl daha devam edecek gibi bir yaklaşım cumhuriyeti mekana hapsetmektir. Cumhuriyet gönüllerdedir. Türkiye’nin gücünü, itibarını ortaya koyan bir yapıdır. Bu övünç vesilesi olması gerekirken zavallı muhalefet anlayışı bunu tenkit ediyor. Niye bu kadar para harcadınız diyor. Bunu Tayyip Erdoğan, bunu AK Parti, bunu Başbakan cebine koyup götürecek değildir. Şimdi Başbakanlığa bir yetkili geldiğinde alt katı, üst katı trafiğe kapatıyoruz. Kırmızı halı seriliyor, yol üzerinde misafirler karşılanıyor ve ağırlanıyor. Bu eski Türkiye’dir. Her seçimde yenilgi alan CHP, yeni Genel Merkez binası yaptı. Niye yaptınız. Yapmayın. Partinin itibarı için güzel bir mekan yapıyor. Yol trafiğe kapatarak mı tören yapacağız. 70 yıl önceki mekanlarda mı yapacağız. Türkiye için yapılmıştır, yerindedir, doğrudur. Çatlasalar da, patlasalar da yapmaya devam edeceğiz?" diye konuştu.

Mescid-i Aksa’da olanları hep beraber tenkit ettiklerini kaydeden Çelik, bu bedduaların İsrail’in başını yakacağını vurguladı. Mübarek ayet-i kelimede zikredilen Aksa Mescidi’ne uzanan ellerin bir gün şuurlu, bilinçli, ne yaptığını bilen nesiller tarafından hesabının sorulacağı inancı içinde olduklarını kaydeden Çelik, bundan en ufak bir tereddütlerinin olmadığını, Allah’dan da, milletten de bulacaklarını ifade etti.




 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER