ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Aralık 2014 Pazartesi 19:06

O villayı talan edenler yakalandı

O villayı talan edenler yakalandı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, lise yanındaki villaya girip, değerli tablo ve bibloları çalan 13 kişi gözaltına alındı.


Gençlerin çaldıkları eşyaları bir iş yerine sattıkları ortaya çıkarken, şüpheliler hakkında yasal işlem yapıldığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Almanya’da yaşayan Cengiz Coşkun’un (66) Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Gemlik Lisesi yanındaki yazlığı talan edildi. Aralarında kızların da bulunduğu 13 kişilik öğrenci grubu, 2 gün boyunca eve girmek için uğraştı. Çelik kapıyı açmaya çalışan öğrenciler evde bulunan güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDILAR

Güvenlik kamerası görüntülerinde, öğrencilerin çelik kapıyı açmak için demir, balyoz, çekiç gibi aletleri kullandığı görüldü. Acıktıklarında yemek molası bile veren öğrenciler, gündüz eve girmeyi başaramayınca gece de çalışmalarını sürdürdü. Çelik kapıyı açmayı başaramayan öğrenciler, bir merdiven bularak eve ikinci katın camını kırarak girdi. Evde eşyaları yağmalayan öğrencilerden bir kız öğrencinin hırsızlık yaptıkları evin önünde selfie fotoğrafı çekmesi, evin içinde bir öğrencinin scooter ile kayması, eve getirdikleri bira şişeleriyle alem yapması görüntüleri dikkat çekti. Değerli tabloları ve bibloları çalan öğrenciler, Cengiz Coşkun’un durumu polise haber vermesinin ardından polislerin eve gelip gittikten tekrar eve geldikleri görüldü.

13 ÖĞRENCİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI

Şikayet üzerine harekete geçen Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eve giren gençlerin kimliklerini tespit etti. Yapılan çalışmalarda 13 kişi gözaltına alınırken, haklarında yasal işlem yapıldı.

EVDEN ALDIKLARI EŞYALARI SATMIŞLAR

Öte yandan olayı gerçekleştiren yaşı küçük şahısların ikametten aldıkları, 5 adet tablo, 1 adet duvar saati ile 1 adet porselen tabağı gibi eşyaları Gemlik ilçesinde bulunan bir iş yerine sattıkları tespit edildi. Yapılan çalışmalar sonucunda iş yeri sahibi İ.E. çalıntı eşyalar ile birlikte yakalanarak hakkında ’Suç Eşyasının Satın Alınması ve Kabul Edilmesi’ suçundan işlem yapıldı. Muhafaza altına alınan eşyalar ise müşteki Cengiz Çoşkun’a teslim edildi.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER