ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 07:16

O iddiaya yalanlama geldi


Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye’deki barınma merkezlerine Hristiyan sığınmacıların alınmadığı iddialarının, yetkili makamlara sorulmadan gündeme getirilmesinin düşündürücü olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin, tüm Suriyelilere eşit şekilde kucak açmaya devam edeceği belirtilen açıklamada,"Türkiye, dünyadaki hiçbir insani krizde etnik, dil, din, mezhep ya da herhangi bir başka ayrım gözetmemiş, tamamen insani ve vicdani mülahazalarla uluslararası faaliyetlere katılmış ve katkıda bulunmuştur." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: ”Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin insani alandaki ve bu bağlamda sığınmacılara yönelik politikaları, köklü tarihinden devraldığı gelenekleriyle şekillenmiştir ve uluslararası hukuk ile tam uyum içindedir. Suriye'deki insani trajedinin başladığı ilk günden bu yana da aynı anlayışla tüm Suriyelileri eşit tutan bir politika temelinde sınırlarımız her dinden, her mezhepten ve her etnik gruptan Suriyeli kardeşlerimize hiçbir ayrım ve sınırlama olmaksızın daima açık tutulmuştur.

Halen rejimin zulmünden kaçarak ülkemize sığınan Suriye'deki her kesimden toplam 190 bine yakın Suriyeli kardeşimiz herhangi bir fark gözetilmeksizin tarafımızdan kurulan barınma merkezlerinde ağırlanmakta ve tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. Ayrıca, muhtelif şehirlerimizde yaşayan Suriyelilerin sayısı da 100 bini aşmıştır. Bu konudaki yaklaşımımız başta BM olmak üzere uluslararası toplum tarafından takdirle karşılanmaktadır.

Hal bu iken, geçen hafta Suriye'ye giderek rejim ile görüşen bir siyasi parti heyetine mensup bir milletvekilinin Türkiye'deki barınma merkezlerine Hristiyan sığınmacı alınmadığı yolundaki iddiası hayret ve teessüfle karşılanmıştır. Bu gibi iddiaların, kendi ülkesinin yetkili makamlarından doğruluğunu sorma gereği dahi duyulmadan gündeme getirilmesi son derece üzücü ve düşündürücüdür.”

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER