ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2013 Salı 10:15

O evliliklere devlet el attı

O evliliklere devlet el attı

Bakan Çelik açıkladı, yaş farkı çok olan evlilikler mercek altında


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "80 veya 90 yaşındaki bir insanın 30-35 yaşındaki birisiyle evlenmesi normal olmaması gerek, istismar alanlarını takip ediyoruz" dedi.

Kurban Bayram namazını Bursa Doğu Camii'nde kılan Bakan Çelik, cami çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, "Güzel bir bayram günü geçiriyoruz. Bayramlar dostluk, kardeşlik, barış günleri. Bölgemizde ve dünyada barış yoksunu bir süreç yaşıyoruz. Güzel bayram, dünya barışının devamına vesile olması temennisinde bulunuyorum." dedi.

Bir gazetecinin Deniz Kuvvetleri'ndeki iki generalin istifa etmesine yönelik sorusunu da cevaplandıran Bakan Çelik, "Yaşanan süreçler sorumluluk çerçevesinde belki bugün değil bundan sonra zamanlarda değerlendirilmesi daha doğru olduğunu ifade ediyorum" yorumunda bulundu.

Gazetecilerin 'Yaş farkı olan eşlerle ilgili açıklamanız vardı, bir değerlendirme yapar mısınız?' şeklindeki hatırlatması üzerine Bakan Çelik şunları kaydetti: "Yaş farkı olan eşlerle ilgili bu konular farlı anlaşılıyor. Bizim sosyal güvenlikte İstismar alanları var. O istismar alanlarına dönük bir anekdot. Bu istismar alanlarını önleme konusunda bir hayli mesafe aldık. Hem kayıt dışılık anlamında hem istismar alanındaki sıkıntıları ortadan kaldırma konusunda büyük mesafeler aldık. Bu da bize iletilen temel istismar alanlarından bir tanesi 80 veya 90 yaşındaki bir insan ile 30-35 yaşındaki insanın evliliği çok normal olmaması gerek. Burada benzer hususlar, sosyal güvenlik alanında yoğun yaşanıyor. Bir anekdotu aktarmak için ifade ettim."

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER