ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Haziran 2013 Pazar 14:47

"O çapulcular bana küfredecek kadar alçaktır"

"O çapulcular bana küfredecek kadar alçaktır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Adana'da halka hitap etti. Gezi Parkı eylemlerine değinen Başbakan "çapulcu" kelimesini bir kez daha kullandı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin toplu açılışına katılmak için geldiği Adana Şakirpaşa Havaalanı'nda vatandaşlara hitap etti. Gezi Parkı olaylarını tertipleyenlere ilk dersi sandıkta vereceklerini söyleyen Erdoğan, "Polisimizi de bunlara yedirtmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

VIP girişi önündeki otobüste kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan’a Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç eşlik etti. Başbakan Erdoğan’ı karşılayanlar “Erdoğan burada çapulcular nerede?', Eğilme dik dur, Adana seninle’ sloganları attı.

“Siz bizimle beraber yürüdüğünüz sürece, milletin rotasında dimdik ayakta duran bir AK Parti iktidarı var.” diyen Başbakan Erdoğan, “Başbakanınız, Genel Başkanınız bu can bu tende olduğu sürece hiçbir şeyden Allah'ın izniyle yılmaz. Bizim bu dünyada sadece Rabbimize bir can borcumuz var, kimseye değil.” diye konuştu.

Hizmetlerini 76 milyona verdiklerini belirten Recep Tayyip Erdoğan, milletin hizmetkarı olduklarını, hiç ayırmadan ülkenin her tarafına hizmet ettiklerini vurguladı. Hiçbir zaman yüzde 50’nin partisi olmadıklarını vurgulayan Erdoğan, “Batıda ne varsa doğuda da olacak, kuzeyde ne varda güneyde o olacak dedik. Bölgesel, etnik, dinsel milliyetçiliğe karşıyız dedik. Tüm Türkiye’nin partisiyiz dedik. Biz sizi Allah için seviyoruz. Yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Siz bize hangi rotayı çizdiyseniz o rotada yürüdük ve yürüyeceğiz.” dedi.

BİRKAÇ ÇAPULCUNUN YAPTIKLARINI YAPMAYIZ

Kendisini karşılamaya gelenlere "Siz dimdik durun, dikleşmeyin." diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Biz . Onlar yakarlar, yıkarlar çapulcunun tabiri budur zaten. Onlar kamunun mallarını yakıp yıkarlar, sivil vatandaşın, esnafın dükkanını tarumar ederler. Sivil vatandaşın arabalarını yakarlar, onlar bu ülkenin başbakanına küfredecek kadar alçaktırlar. Eğer inancınıza güveniyorsanız inanç özgürlüğünden korkmayın, fikrinize güveniyorsanız fikir özgürlüğünden korkmayın. Çevreci iseniz bu ülkede çevreci bir başbakan var. Gelirsiniz görüşürüz. Ama bunların çevrecilikle alakası yok. 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidan diken bir iktidara kimse çevrecilik dersi veremez.”

Gezi Parkı diyenlerin yüzde 95’nin bu parkı bilmediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “ Gezi Parkı deniliyor, bunların yüzde 95’i Gezi Parkı’nı bilmezlerdi. Bunlar hayatlarında Gezi Parkı’na da gitmemişlerdir. Ama ben orada doğdum, büyüdüm. Biz şu anda ne yapıyoruz? Daha güzelini daha iyisini yapıyoruz. Çevreyi tanımına uygun olarak yapıyoruz ve yapacağız. Sizin dirliğinize, beraberliğinize teşekkür ediyorum. Biz, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız, fakat bir isteğim var; artık 7 ay var sonra yerel seçimler olacak. İlk dersi demokratik yollarla sandıkta vermenizi istiyorum, sandıkta… O dünyada yanlış yalan haber yapanlara en güzel dersi yine sandıkta vereceksiniz, çünkü Türkiye’nin büyümesini güçlenmesini hazmedemeyenler var. Bu çevreci diye geçinenlere sorarsan bunlar Türkiye’de hiçbir yatırım yapılmasını istemezler. Nerede ne yayarsanız yapın onun karşısına çıkarlar, çünkü bunlar bu ülke için taş üstüne taş koymamışlardır. Mensubu olduğunuz partiler kaç ağaç dikti? Bizimle mukayesesi kabul edilmez. İstanbul çöldü, ben belediye başkanı olduğumda dışarıdan ithal 10 yaşın üstü ağaç getirdim. İstanbul’u ağaçlandıran bir belediye başkanıyım. İnşallah daha güzel bir Türkiye’ye yürüyoruz, ama bir olalım.”

2014 MART ÇOK ŞEYLERİ DEĞİŞTİRECEK

Ayrılık tohumları ekmek isteyenlere fırsat verilmemesini isteyen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Diri olacağız, bir olacağız. Kapı kapı dolaşacağız, kadınlardan gençlerden özel gayret istiyorum ana kademeden özel çaba istiyorum. 2014 Mart çok şeyleri değiştirecek. Bu ülkede hedefler saptırıldı işte bakıyoruz ana muhalefetin haddini bilmez bir milletvekili çıkıyor benim polisime saldırıyor, polise hakaret ediyor. Bu polis kimin polisi? Türk polisi, bu polis, bu milletin polisi. Bir baş komiserimizi şehit ettiler, ama ahlaki değerlerden nasibini almamış olanlar onların mensupları tweet atıyor. ‘Hatay’daki gencin intikamı alındı’ diyorlar. Bunlar bu denli haddini aşan bir siyasi parti, bunlara aldırmayacağız, polisimizi de bunlara yedirtmeyeceğiz. Polis bu milletin içinden çıkmıştır, bu milletin asayişi için mücadele ediyorlar. Meydanları anarşistlere, teröristlere mi bırakacak? Şehit olan komiserimi Allah'tan rahmet diliyorum. Geride hamile eşi bir yavruyu da bıraktı. İnşallah onlar da sabırla geleceğe yürüyecekler. “

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER