ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 09:10

Nişan husumeti kanlı bitti

Nişan husumeti kanlı bitti

Eskişehir’de iki aşiret arasındaki nişanlanma husumeti kanlı bitti. ‘


Eskişehir’de iki aşiret arasındaki nişanlanma husumeti kanlı bitti. ‘Delki’ aşireti mensubu P.Ç., ‘nişanlanma’ nedeniyle aralarında husumet bulunan ‘Kaşki’ aşiretinin iki oğlunu Mahmudiye ilçesinde pompalı tüfekle vurdu. Saldırıya uğrayanlardan biri öldü, diğeri ağır yaralandı.

Durdurulan araç içerisinde saldırıya uğrayan üniversiteli Tayfur. Y. hayatını kaybederken işadamı ağabeyi Tayfun Y. ağır yaralandı. Hayatını kaybeden Tayfur Y.’nin İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğrenci olduğu, bayram tatili için ailesinin yanına geldiği, okul için ilçede alışveriş yaparak otobüs biletini aldığı ve bugün üniversite eğitimi için İzmir’e gideceği kaydedildi.

'Kaşki' aşireti ile 'Delki' aşiretleri çeşitli tarihlerde, Ağrı'nın Diyadin ilçesinden Eskişehir'in Mahmudiye ilçesi İsmetpaşa köyüne göç etti. İki aşiret arasında bir süre sonra ‘nişanlanma’ sebebiyle husumet başladı. Alınan bilgiye göre, İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi İngiliz İşletme Bölümü’nde öğrenim gören 22 yaşındaki Tayfur Y., Kurban Bayramı nedeniyle Mahmudiye’nin İsmetpaşa köyündeki ailesinin yanına izne geldi. Tayfur Y., Mahmudiye’de şirketi bulunan işadamı ağabeyi Turan Y. (28) ile ilçede alışveriş yapmak için buluştu.

Üniversiteli Tayfur Y. ağabeyi ile çeşitli elbise ve diğer ihtiyaçları için alışveriş yaptı. Kurban Bayramı iznini dolduran Tayfur Y., bu esnada bugün İzmir’e gitmek için otobüs biletini de aldı. Tayfur Y. ile işadamı ağabeyi Tayfun Y. alış veriş yaptıktan sonra işyerlerini kapatıp kamyonetle İsmetpaşa köyüne gitmek için yola çıktı. Ancak iddiaya göre, iki kardeşin içinde bulunduğu kamyonet ‘Delki’ aşiretinin üyesi P.Ç. ve T.Ç tarafından önü kesilerek durduruldu. P.Ç. araç içerisindeki ağabey ve kardeşin üzerine 8 el ateş etti. Ağır yaralanan iki kardeş Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Fakat üniversite öğrencisi Tayfur Y., tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ağır yaralanan ağabey Tayfun Y.’nin ise tedavisinin sürdüğü, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen şüpheli P.Ç. ve yanındaki T.Ç. ise olay sonrası kayıplara karıştı. Olay yerinde pompalı tüfeğe ait 8 merminin bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER