ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Ekim 2014 Pazar 09:59

Nijeryalı futbolcu dolandırıcılıktan tutuklandı

Nijeryalı futbolcu dolandırıcılıktan tutuklandı

Nijeryalı futbolcu ve baldızı Bursa'da dolandırıcılıktan tutuklandı


Bursa'nın İnegöl ilçesinde amatör bir takımda futbol oynayan Nijeryalı Cihimaono O. (21) ve baldızı, internet üzerinden yaptıkları dolandırıcılık işinden kazandıkları paralarla yurtdışına kaçmak üzereyken yakalandı. Şahıslar çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

İddiaya göre, Nijeryalı Cihimaono O. internet üzerinden Mısır ile iş bağlantıları olan mobilya ihracatçısı bir şirketinin elektronik postalarının şifrelerini kırdı. Futbolcu, elektronik postalardaki ödeme talimatlarını baldızı olan Bilgi K.’nın (48) banka hesap numarası ile değiştirdi. İnegöl'deki üretici firmadan aldığı ürünlere karşılık Mısır’daki şirket, ödeme yapmak için bir hafta önce İnegöl’deki firmanın hesabı yerine 90 bin doları Nijeryalı futbolcu Cihimaono O.’nun baldızı Bilgi K.’nın hesabına yatırdı. Parayı çeken baldız, parayı eniştesine teslim etti. İnegöl’deki firma, parasının ödenmediğini fark edince hemen Mısır’daki şirket ile temasa geçti. Mısır'daki şirket parayı yatırdıkları hesap numarasını İnegöl’deki mobilya firmasına bildirince dolandırıcılık olayı ortaya çıktı.

Şüphelilerin yakalanması için harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, banka hesabını takibe aldı. Polis, Mısır’daki şirket 90 bin dolar daha ödeme yapınca paranın geleceği banka şubesinde beklemeye başladı. İkinci havaleyi almaya gelen Bilgi K., banka şubesinde gözaltına alındı.

Bilgi K., parayı eniştesi Cihimaono O.'ya götürdüğünü söyleyince polis futbolcunun evine baskın düzenledi. Yıldırım ilçesi Değirmenönü Mahallesi'ndeki evinde hazırladığı bavullar ile parayı aldıktan sonra kaçmayı planlayan futbolcu gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 90 bin dolar ele geçirildi. Nijeryalı futbolcu ve baldızı, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER