ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 15:58

Nigar Uluerer yaşamını yitirdi

Nigar Uluerer yaşamını yitirdi

Türk sanat müziğinin efsane isimlerinden Nigar Uluerer yaşamını yitirdi.


Bodrum'da geçirdiği rahatsızlık sonucu 87 yaşında yaşamını yitiren Türk Sanat Müziği sanatçısı Nigar Uluerer, Bodrum'da toprağa verildi.

Uluerer için Bodrum Belediye Meydanı'ndaki Adliye Camisi'nde tören düzenlendi. Törene Uluerer'in ailesi ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sanatçı arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocadon, bu sene Türkiye'de çok acılar yaşandığını söyledi.

Uluerer'i annesi gibi sevdiğini dile getiren Kocadon, ''Nigar hanım bende çok farklı yeri olan bir büyüğümdü. Kendisini annem gibi seviyordum. Her zaman yanımızda olmuştu. Son zamanlarda hayvan severlere vermiş olduğu gönüllü destek, onları sahiplenmesi çok güzeldi. Bir zamanlar Türkiye'ye damgasını vuran bir sanatçımızdı. Sanat camiasının ve Bodrum'un başı sağ olsun'' dedi.

Uluerer'in arkadaşlarından Rüya Özbilen ise çok üzgün olduklarını belirterek, ''Kendisi ile en son İzmir'deki hastaneden evine geldiği zaman görüşmüştüm. Hep haberlerini aldık ama yoğun bakımda ziyaret edemedik'' diye konuştu.

Sinema sanatçısı Melek Görgün de Türkiye'nin çok değerli ve önemli bir sanatçısını kaybettiğini anlatarak, ''Yeri doldurulamaz bir kişiydi. Türkiye'nin başı sağ olsun'' şeklinde konuştu.

Bodrum İlçe Müftüsü Emin Arık, öğle namazını müteakiben cenaze namazını kıldırdı. Arık, cenaze namazından sonra cemaate hitaben yaptığı konuşmada, Uluerer'in çok önemli bir kişi olduğunu, kendisini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

Daha sonra vatandaşların omuzlarında cenaze aracına konulan Uluerer'in cenazesi, Karaburgaz Mezarlığında toprağa verildi.

EN SEVDİĞİMİZ ŞARKILARA SES VEREN İSİMDİ

10 Şubat 1926 tarihinde Bursa doğumlu sanatçı, 26 yıl önce Bodrum'a yerleşti. Ünlü sanatçı sanatseverleri, 'Alişimin Kaşları Kara', 'Ben Gamlı Hazan', 'Aşkımızın Sonu Yok', 'Bir İnat Yüzünden', 'Böyle Aşktan Hayır Gelmez', 'Fincanı Taştan Oyarlar', 'A Fadimem' ve 'Acı Feryat' adlı sanat müziği eserleri ile hayran bıraktı.

Sinemada da boy gösteren Uluerer, 'Gümüş Gerdanlık', 'Taş Plaktan Bugüne', 'Cilalı İbo Yıldızlar Arasında', 'Üç Garipler' isimli filmlerde rol aldı. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan, yaşamını sokak hayvanlarına adayan, villasındaki 15 kedi ve 10 köpek ile yaşayan Uluerer, geçen 10 Mart 2012 günü, saz heyeti ile şarkı söyledi. Çeyrek asır sonra bir kez daha sanatını icra eden Uluerer, dinleyicileri büyüledi.

2009 yılında beyin kanaması geçiren Uluerer, bir süre özel bir hastanede tedavi görmüş ve taburçu edilmişti.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER