ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Mart 2014 Çarşamba 19:32

New York'ta patlama: 2 ölü, 17 yaralı

New Yorkta patlama: 2 ölü, 17 yaralı

ABD’nin New York kentine bağlı Harlem bölgesinde 2 binada meydana gelen patlamada en az 17 kişi yaralandı.


New York'un doğu Harlem bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen patlamada iki kadının hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Harlem'in doğusunda 116. Sokak ile Park Caddesi'nin birleştiği bölgede meydana gelen patlamada şu ana kadar iki kişinin hayatını kaybettiğini, 4'ü ağır 17 kişinin yaralandığının tespit edildiği açıklandı.
Bölgeye doğalgaz sağlayan Con Edison of New York şirketi, yerel saatle 09.13'te bölgede gaz sızıntısı olduğuna ilişkin telefon ihbarı aldıklarını, 2 dakika sonra yola çıkan araçlarının, bölgeye saat 09.30'daki patlamadan sonra ulaşabildiğini belirtti.

Patlamanın ardından büyük bir yangın başlarken, bölgeye yüzlerce itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar hastanelere sevk edildi. Olay yerine çıkan yollar polis tarafından kapatılırken, bölgede her ihtimale karşı geniş çaplı bomba araması başlatıldı.

Yıkılan binadan fırlayan parçalar nedeniyle New York'a ulaşım sağlayan demiryolu hattında hasar oluştu. Birçok tren seferi iptal edilirken, bazı seferler New York'un belli bölgelerine kaydırıldı.
Yıkılan binada bir kilise, piyano mağazası ve apartman dairelerinin bulunduğu, yıkıntı altında kalanlar olabileceği belirtilirken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER