ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Haziran 2014 Perşembe 16:56

NATO'dan IŞİD açıklaması!

NATOdan IŞİD açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Rasmussen, IŞİD terör örgütü tarafından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen baskınla ilgili, "Koşulsuz bir şekilde ve hemen rehineler serbest bırakılmalı" dedi.


NATO Genel Sekreteri Andres Fogh Rasmussen, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo ile düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtladı.

Irak'taki şiddeti kınadığını ifade eden Rasmussen, "Kararlı bir şekilde, rehin alma olaylarını da kınıyorum. NATO olarak, rehin alınanların ailelerinin, yakınlarının yanındayız. En kısa zamanda serbest bırakılmalarını istiyoruz. Bu tip bir suçun haklılığını savunacak hiçbir şey olamaz" dedi.

Türkiye'nin çağrısıyla NATO'nun acil toplantı yaptığını hatırlatan Rasmussen, "Türkiye'nin Musul'a olası bir askeri müdahalesine NATO destek verir mi?" sorusuna, "Türk yönetimi, olanlar hakkında bize bilgi verdi. Gerçekten sadece bir bilgilendirme toplantısıydı. Ben, NATO'nun Irak'ta bir rolü olduğunu düşünmüyorum ama olanları çok yakından izliyoruz. Şiddetin sonuçlanması için her yönden çalışıyoruz. Rehineler koşulsuz bir şekilde serbest bırakılmalı" cevabını verdi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER