ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Mayıs 2013 Salı 10:57

Nargileye de sağlık uyarısı geldi

Nargileye de sağlık uyarısı geldi

Nargile şişesinin biçimine göre silindirik veya konik biçimde olabilecek uyarılar, şişelerin ağız bölümünden başlayacak şekilde uygulanacak


Nargile şişeleri üzerinde sağlık uyarılarının bulunması zorunlu hale getirildi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun (TAPDK) "Nargile Şişelerinin Üzerine Konulacak Sağlık Uyarılarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ"i Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, nargile şişeleri üzerinde sağlık uyarılarının bulunması gerekecek. Nargile şişesinin biçimine göre silindirik veya konik biçimde olabilecek uyarılar, şişelerin ağız bölümünden başlayacak şekilde uygulanacak. Karton üzerine offset baskı, polivinil klorür (PVC) tabaka veya PVC boru üzerine serigrafi, tampon baskı veya yapıştırma şeklinde kullanılabilecek uyarılar, sabit ve silinemez nitelikte basılacak.

Sağlık uyarılarının basımı için asgari dört renk ( Mavi-Kırmızı-Sarı-Siyah yani CMYK) kullanılacak. Uyarı ölçüleri, 5’er santimetre kesim payı ile silindirik biçimli uyarıda asgari brüt 365 x 250 milimetre, konik biçimli uyarıda asgari brüt 360 x 217 milimetre şeklinde olacak.

SON TARİH 27 TEMMUZ

Nargile şişeleri en geç 27 Temmuz 2013 tarihine kadar tebliğe uygun hale getirilecek. Uyarılar ve bunların kesim ölçüleri, TAPDK'nın internet sitesinde ilan edilecek ve Kurum tarafından elektronik ortamda sağlanacak. Uyarıların, içerdikleri metinsel veya görsel unsurun formatı, orantıları, renkleri ve grafiksel bütünlükleri değiştirilemeyecek. Her biri nargile şişeleri üzerinde dönüşümlü olarak uygulanacak uyarıların uygulanmasından iş yerlerindeki Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgesi sahibi sorumlu olacak. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER