ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Haziran 2013 Salı 12:04

Hüseyin Avni Mutlu: "Bu görüntüler ibretlik"

Hüseyin Avni Mutlu: "Bu görüntüler ibretlik"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gezi Parkı eylemlerinde yaşananlara ilişkin basın toplantısı düzenledi.


"Marjinal grupların huzuru bozmaya yönelik tavrının sürmesi muhtemel." diyen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, göstericilerin 'polis aşırı güç kulanıyor' imajı vermek için sis bombası attıklarını söyledi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Gezi Parkı eylemlerinde marjinal grupların Atatürk Kültür Merkezi ve Cumhuriyet Anıtı çevresinde konuşlanması üzerine polis, bu sabah Taksim Meydanı'na geldi. Bu iki noktayı kontrol altına almak isteyen polisle gösterciler arasında çatışma yaşandı. Göstericiler polise molotof bombası, taş ve sapanlarla saldırdı. Polis de biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Yaşananların ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu basın toplantısı düzenledi. Toplantıda sabah saatlerindeki müdahaleyi ve marjinal grupların tavrını değerlendiren Mutlu, "Herhangi bir çatışma ortamı istemiyoruz." dedi. Gezi Parkı için mücadele eden gençleri projokatörlere karşı uyaran Mutlu, "Marjinal grupların huzuru bozmaya yönelik eylemlerinin sürmesi muhtemel." şeklinde konuştu.

Göstercilerin sis bombası kullanarak polisin aşırı müdahalede bulunduğu imajı vermeye çalıştığını söyleyen Mutlu, Gezi Parkı'nda toplanan gençlerin tavrını ise memnuniyetle karşıladı.

KAYNAK:
Ajanslar
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER