ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Ekim 2014 Pazartesi 17:50

Muş'ta okulların yakılması neye mal oldu

Muşta okulların yakılması neye mal oldu

Muş'un Varto ve Bulanık ilçelerinde yakılan ve zarar verilen okulların onarım maliyetinin yaklaşık 8 milyon olduğu açıklandı.


IŞİD’in Kobani’ye girmesiyle başlayan olaylarda Muş'un Varto ve Bulanık ilçelerinde yakılan ve zarar verilen okulların onarım maliyetinin yaklaşık 8 milyon olduğu açıklandı. İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, "Tadilat çalışmaları gecikseydi 10 bin öğrencimiz mağdur olacaktı." dedi.

Muş’ta meydana gelen olaylarda yakılan ve zarar verilen toplam 12 okulun onarım maliyetinin yaklaşık 8 milyon olduğu belirtildi. Özellikle Varto ilçe merkezinde 2 okulun tamamen yakıldığını, 6 okulun da tahrip edildiğini belirten Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Bulanık ilçesinde ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bir okul ile servis aracının molotoflu saldırıda zarar gördüğünü açıkladı. Varto ilçesinde 2 okulun tamamen yakıldığını ve öğrencilerin de diğer okullarda ikili eğitime devam ettiğinin altını çizen Arslan, şunları söyledi: "Muş ilimizde bu son Kobani bahanesi ile yapılan eylemlerde Varto ilçemizde 2 okulumuz tamamen, 4 okulumuz kısmen yakılmış ve 6 okulumuzun da camları kırılmış ve çeşitli zararlar verilmiştir. Bunun yanında Bulanık ilçemizde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir okulumuz ve servis aracı yakılma teşebbüsünde girişilmiştir. Biz tabi bu zarar ve ziyanlar karşısında hafta sonu ufak tefek zarar ve ziyanı olan okullarımızı tadilata aldık ve tahribatları giderdik. Şu an itibarı ile tüm öğrencilerimiz okuldalar ve normal eğitim yapan ilçe merkezimizdeki öğrencilerimizi birleştirip ikili eğitime aldık. Sadece lise öğrencilerimizde bu hafta gecikme olacak ve hafta sonuna kadar tamamlayıp öğrencilerimizi de başka bir okulda eğitime alacağız."

"10 BİNE YAKIN ÖĞRENCİ MAĞDUR OLACAKTI"

Teknik elemanların yaptığı incelemeler sonucunda yakılan ve tahrip edilen okullarda yaklaşık 8 milyon lira zararın olduğunu kaydeden Arslan, okulların tamamen yakılması durumu karşında 10 bin öğrencimin mağdur olacağını söyledi. Zararın fazla olmadığı okulları hemen tadilata aldıklarını vurgulayan Arslan, "Tahminen teknik elemanların yaptığı çalışmalar sonucunda 8 milyona yakın bir zarar oldu. İçindeki tefrişatla ve iki okulumuzun tamamen yakılmasıyla bu zarar belki 10 milyona kadar çıkacaktır. Yaklaşık 10 bine yakın öğrencimiz mağdur olacaktı eğer bu okulları onarıma almasaydık. Bayram tatilinde hemen okulları tadilata aldık." dedi.

Muş’ta görev yapan öğretmenlerin tamamen görevleri başında olduğunu ve fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür eden Arslan, "Bütün arkadaşlarımızla beraber görevlerimizin başındayız. Zaten öğretmenlerimize yönelik herhangi bir hareket bulunmamaktadır. Bu anlamda öğretmenlerimiz fedakarca çalışmaktadırlar, bu vesileyle tüm öğretmenlerimizi kutluyorum." şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER