ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 12:11

MÜSİAD İsrail askerlerini uyardı

MÜSİAD İsrail askerlerini uyardı

MÜSİAD, İsrail askerlerini, derhal Mescid-i Aksa ve çevresini terk ederek Filistin'de telafisi mümkün olmayacak yeni ve tehlikeli bir sürecin tetikleyicisi olmamaları konusunda uyardı.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İsrail askerlerini, derhal Mescid-i Aksa ve çevresini terk ederek Filistin'de telafisi mümkün olmayacak yeni ve tehlikeli bir sürecin tetikleyicisi olmamaları konusunda uyardı.

MÜSİAD'dan yapılan açıklamada, yıllardır tüm dünyanın gözleri önünde BM kararlarını defalarca hiçe sayarak Filistinli Müslümanlara karşı her türlü zulüm ve işkenceyi reva gören İsrail'in, bu kez de tüm Müslümanlarca kutsal sayılan Mescid-i Aksa'yı çiğnediği, yüzlerce askerin Filistinlileri sis bombaları ve plastik mermilerle yaraladığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yapılan hukuk tanımaz eylemler, tüm dünya Müslümanlarını infiale uğratmıştır. MÜSİAD camiası olarak, İsrail askerlerini, derhal Mescid-i Aksa ve çevresini terk ederek Filistin'de telafisi mümkün olmayacak yeni ve tehlikeli bir sürecin tetikleyicisi olmamaları konusunda uyarıyoruz. Tüm İslam alemini konuya duyarlı olmaya davet ediyor, BM, İKÖ ve AB'yi göreve davet ediyoruz."

 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER