ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Ağustos 2014 Pazartesi 18:21

Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'na rakip oldu

Muharrem İnce Kılıçdaroğluna rakip oldu

CHP'li Muharrem İnce genel başkanlığı adaylığı için açıklamalarda bulundu.


Muharrem İnce, 6-7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan olağanüstü kurultayda Genel Başkan adayı olduğunu da belirterek, "15 günde kurultay ve seyircisiz salon tutulmamasını anlıyorum. Bu korkuları hissediyorum. O nedenle adayım. Bu baskın kurultayın seyirci almadan, partili almadan milletten kaçarak bir sinema salonu gibi bir salonda kurultay yapılmasını da sizler gibi ben de anlıyorum" diye konuştu.

Muharrem İnce Kılıçdaroğlu'nun tek adam olduğunu savundu. İnce Başbakan Erdoğan'ın "Birinci olmazsam istfa ederim" sözlerini bundan sonra ben de söyleyeceğim dedi.

İşte Muharrem İnce'nin açıklamaları:

"Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı vardır.Bugün Grup Başkanvekilliği görevimden istifa ettim. Bugün götürdüm dilekçe verdim. Görevimi bırakmış bulunmaktayım. Kurultayımızın tarihi belli oldu. Genel başkanlığa aday olacağım.

"KILIÇDAROĞLU HER ŞEYİ KENDİ BELİRLİYOR"

Partide demokrasi vaad eden sayın Kılıçdaroğlu gitti yerine herşeyi tek başına belilrleyen biri oldu. Partiye demokrasi getireceğim. İlk işim tüzüğü değiştirmek olacak. Bırakın yüzde 15 kontenjanı arttırmayı yüzde 15'ide kullanmayacağım. Tüzükteki 15'i kaldıracağız. Yüzde 5'i kullanacağım. Partili sandığa tıpış tıpış değil, koşa koşa gidecektir.

PARTİYİ BİRİNCİ YAPAMAYAN GENEL BAŞKAN İSTİFA EDECEK

Partiyi birinci yapamayan genel başkan istifa etmiş kabul edilecektir. Koltuğa yapışıp kalmayacaktır. Seçildikten itibaren ilk 2 seçimde genel başkan gider. Tayyip Erdoğan çıkıyor birinci olamazsam istifa edeceğim diyor siz çıkamazsınız istifa ediyormusunuz diyor cevap veremezsen zaten erdoğan'a 5 puan kazandırıyorsun.

"BEN KAZANACAĞIM"

2015'te iktidar olmak istiyorsunuz CHP'nin 1 milyon üyesine sesleniyorum. Bundan sonra genel merkez yas evi olmasın düğün yeri olsun.

Ben kazanacağıma inanıyorum. İnsanların umutsuz olduğunu görüyorum. Bundan sonra hiçbir şekilde geri adımım yoktur." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN İNCE'YE YANIT

 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER