ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 17:08

Muğla’da otistik çocuklar Vali Şahin’i ziyaret etti


Muğla’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalığı Günü dolayısıyla otistik çocuklar, Vali Fatih Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarete İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Nuri Ceyhan, Muğla Zihinsel Engelli Çocukları Koruma, Okullarını Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü ve üyeler katıldı.

Vali Şahin, otistik çocuklu ailelerin çok sabırlı olması gerektiğini belirterek, “Özellikle engelli anne ve babalarının fedakâr olması şart. Sizler özgürlüğünüzden vazgeçerek, özverili bir şekilde çocuklarınıza bakıyorsunuz. Yaptığınız iş gerçekten takdire şâyan. Sizleri tebrik ediyorum.” dedi. Toplumdaki bütün fertlerin otistiklere sahip çıkarak kucaklamasının önemine değinen Şahin, hem devletin hem de sivil toplum kuruluşlarının engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları elbirliğiyle yapması gerektiğini ifade etti.

Otizmin doğuştan gelişen, kalıtsal bir nörolojik hastalık olduğunu söyleyen İl Halk Sağlığı Müdürü Ceyhan ise kabul edilen en önemli tedavi şeklinin, erken yaşta verilmeye başlanan yoğunlaştırılmış özel eğitim olduğuna dikkat çekti. Dernek Başkan Yardımcısı Sibel Matur da ayda bir yapılacak seminerle ailelere psikolojik destek verilmesini istediklerini belirtti. Otistik çocuk annesi Zarife Karakaya ise, “Bizim çocuklarımız, aşırı enerjiye sahip ve çok hareketli. Bu enerjiyi bir şekilde atmaları gerekiyor. Bu yüzden ilimizdeki fitnes salonlarından yararlanmak istiyoruz.” dedi. Ziyarette ayrıca dernek üyeleri ve otistik çocuk anneleri olan Mine Gökçan, Ayla Tekiner, Ayşe Daşdoğan ve çocukları da yer aldı.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER