ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 21:01

Muğla'da, çocuk istismarı masaya yatırıldı

Muğlada, çocuk istismarı masaya yatırıldı


Muğla Valiliği’nin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün işbirliğinde 'İlimizde Çocuk İstismarı ve İhmaline Bütüncül Yaklaşım Sempozyumu' düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyuma Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Cumhuriyet Savcısı Şenol Çuğun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Nuri Ceylan, MÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Altuntaş, Adli Tıp Başkanı Prof. Dr. Yasemin Balcı, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı.

Sempozyum kapsamında "Farkındayım Aldanma" adlı resim ve afiş yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Mestan Yayman tarafından verildi. Yapılan dört oturumda, şu konular uzmanlar tarafından değerlendirildi: "Çocuk Adalet Sisteminde Yer Alan Kurumların Çocuk İstismarına Yaklaşım Açısından Görev Rol ve Sorumlulukları, Uygulamada İlimizde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri, Çocuk İstismarı ve İhmalinden ne anlıyoruz?" 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER