ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2012 Çarşamba 18:24

Muğla'da binden fazla tavuk telef oldu


Muğla'nın merkeze bağlı Karabağlar ve Bayır beldeleri ile Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde son bir ayda yaklaşık bin tavuğun, ''Yalancı tavuk vebası'' hastalığı nedeniyle telef olduğu, kentte karantina uygulaması başlatıldığı bildirildi.
    
Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Kuray, yaptığı açıklamada, kent merkezi, Karabağlar ve Bayır beldeleri ile Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde yaşanan toplu tavuk ölümlerinin ardından bölgede inceleme başlattıklarını kaydetti.
    
Yapılan incelemenin ardından tavuk ölümlerinin ''Yalancı tavuk vebası'' hastalığından kaynaklandığının belirlendiğini vurgulayan Mehmet Kuray, bunun ardından Muğla'da karantina uygulaması başlatıldığını açıkladı.
    
Toplu ölümlerle ilgili vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda o bölgelere gidip önlem aldıklarını anlatan Kuray, ''Öncelikle hastalıklı tavuklarla sağlıklıları birbirlerinden ayırıyoruz. Telef olan tavukları gömüyoruz ve üzerini kireçle kaplıyoruz. Hasta hayvanları dezenfeksiyondan geçirip, aşı yapıyoruz'' dedi.
    
Toplu tavuk ölümleri tespit eden vatandaşlardan şube müdürlüklerine haber vermelerini isteyen Kuray, son bir ayda Muğla merkez, ilçe ve beldelerindeki telef olan tavuk sayısının bin civarında olduğunun tahmin edildiğini kaydetti.
    

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER