ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Ekim 2014 Pazartesi 17:54

Molotof imalathanesi polis kamerasında

Molotof imalathanesi polis kamerasında

Operasyonda eylemlerde kullanılan Molotofları hazırlandığı imalathane de kameralara yansıdı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kobani’yi bahane ederek şehrin sokaklarını savaş alanına çeviren terör örgütü üyelerine operasyon düzenledi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbara ve Terörle Mücadele Şube ekipleri Kobani’de yaşananları bahane ederek şehirde şiddet eylemi gerçekleştiren terör örgütü yandaşlarını takibe aldı. Güvenilk kameralarından olaylara karışanları tespit eden ekipler, geçtiğimiz Cuma günü, özel harekat ekipleri ve polis helikopteri desteği ile operasyon düzenledi. Gaziosmanpaşa ve Sultangazi’nin de arasında bulunduğu 5 ilçede düzenlenen operasyonda 3’ü kadın 16 kişi gözaltına alındı.

Polis eylemlere karışan zanlıların Molotof kokteyli imal ettiği bir işyerine yapılan baskının görüntülerini de basınla paylaştı. Görüntülerde polis işyerine girerek aramalar yapıyor. Operasyonda kullanılmaya hazır halde 95 adet molotof kokteyli ele geçiriliyor. İşyerinin güvenlik kamerasında ise şüphelilerin hazırladıkları molotof kokteyllerini işyerine taşıdıkları görülüyor.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER...

İstanbul Emniyeti’nde olayla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Ayn’el Arap (Kobani) bölgesinde devam eden çatışmaları protesto etmek amacıyla 6.10.2014 tarihinde ilimiz genelinde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak, olaylara karıştığı ve PKK-KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen şüphelilerin yakalanmalarına yönelik olarak ilimize bağlı farklı ilçelerde yapılan operasyonel çalışmalarda 16 şüpheli şahıs yakalanarak farklı çap ve markalarda silah, bu silahlara ait çok sayıda fişek, 95 adet atıma hazır molotof kokteyli ve diğer suç unsurlarına el konulmuş olup; adli mercilere çıkarılan şüpheli şahıslardan 5’i tutuklanmış, 9 şüpheli şahıs hakkında adli kontrol kararı verilmiş ve 2 şüpheli şahıs serbest bırakılmıştır. İlimizde meydana gelen olaylar ile ilgili olarak şüpheli şahısların tespiti ve yakalanmalarına yönelik çok yönlü çalışmalara devam edilmektedir”

 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER