ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:20

Mısır ve Suriye'deki katliamlara tepki gösterileri


Konya'da toplanan bir grup, Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamları protesto etti.

Kendilerine "Bağımsız Öğrenci Hareketi" adını veren bir grup, Kültür Park'ında toplanarak "Konya uyuma kardeşine sahip çık", "Mısır halkı yalnız değildir", "Ne olursa olsun zalime karşı. ne olursa olsun mazlumdan yana" şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şeyma Samur, Mısır'da bir insanlık dramının yaşandığını söyledi.

Mısır halkının onurlu duruşunu selamladıklarını ifade eden Samur, "Kan akıtmaktan gözü dönmüş cunta, demokratik ve barışçıl protestolara namlularla cevap veriyor. Hakları ve değerleri uğruna yaşamları pahasına direnen, her türlü tehdit ve zorbalığa rağmen meydanlara inmekten çekinmeyen onurlu Mısır halkının yanında, askeri cuntanın karşısında duruyoruz. Adaviye ve Nahda meydanlarında ordunun yaptığı katliamları lanetliyoruz" diye konuştu.

Samur, Suriye'de gerçekleşen kimyasal saldırı sonucunda yüzlerce masum insanın hayatını kaybettiğini ifade ederek, saldırıyı düzenleyen ve destekleyen güçleri lanetlediklerini kaydetti.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER