ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Eylül 2014 Salı 23:48

Milli Savunma Bakanı Kırgızistan'da

Milli Savunma Bakanı Kırgızistanda

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'e geldi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Manas Uluslararası Havaalanı'nda Kırgızistan Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı Zamir Suyerkulov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Askeri Ataşesi Kurmay Yarbay Gökhan Peker ve Kırgızistan Savunma Bakanlığı üst düzey yöneticileri tarafından karşılandı.

Bakan Yılmaz, Bişkek'teki temasları kapsamında ilk olarak Kırgızistan Savunma Bakanı Abibilla Kudayberdiyev tarafından törenle karşılanacak ve yapılacak görüşmelerde Türkiye-Kırgızistan askeri işbirliği konuları masaya yatırılacak.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ile Kırgızistan Savunma Bakanlığı arasındaki işbirliğini artıracak "2014 Yılı Askeri Mali İşbirliği Anlaşması" ile "Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İşbirliği Anlaşması"nın imzalanacağı belirtildi.

Türkiye'nin, Kırgızistan'ın güvenliğine ve ordusunun eğitimine önem verdiğine vurgu yapılan açıklamada, Mali İşbirliği Anlaşması ile Türkiye'nin Kırgızistan'a her yıl 1 milyon ABD doları hibe verdiği hatırlatıldı.

Kırgızistan Genelkurmay Başkanlığı Basın Merkezi'den yapılan açıklamada ise Genelkurmay Başkanı Asanbek Alımkojoyev ile Bakan Yılmaz arasında bir görüşme gerçekleştirileceği ifade edildi.



 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER