ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ocak 2017 Çarşamba 15:32

Milli Piyade tüfeğinin teslim töreni yapıldı

Milli Piyade tüfeğinin teslim töreni yapıldı

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, her türlü arazi ve hava şartlarında görev yapacak MPT-76'nın seri üretimi tamamlanan ilk partisi, düzenlenen törenle Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi.


Makina Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından tasarlanıp üretilen MPT-76 Milli Piyade Tüfeği Teslim Töreni, MKE'nin Kırıkkale'deki tesislerinde gerçekleştirildi. Törene Millli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir de katıldı. Savunma Sanayii Müsteşarı Demir, MPT-76'yı Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Çolak'a teslim etti.  

"Türkiye gıptayla bakılan noktaya geldi"

Milli Piyade Tüfeği'nin güvenlik güçlerinin güvenle kullanacağı bir silah olduğunu vurgulayan Bakan Işık, Türkiye'nin 14-15 yıl önce savunma sanayi alanında yüzde 80 oranında dışa bağımlı olduğunu belirtti.

Bu oranı bugün yüzde 40 seviyesine düşürdüklerini vurgulayan Işık, "Hedefimiz bu oranı yüzde 20'lerin de altına düşürmek. Artık Türkiye, başkasına bu noktada gıptayla bakan bir ülke değil, pek çok ülkenin kendisine gıptayla baktığı, yani gıptayla bakılan bir noktaya geldi." ifadesini kullandı.

Makina Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından tasarlanıp üretilen MPT-76 Milli Piyade Tüfeği Teslim Töreni, MKE'nin Kırıkkale'deki tesislerinde gerçekleştirildi. Törene Millli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir de katıldı. Savunma Sanayii Müsteşarı Demir, MPT-76'yı Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Çolak'a teslim etti. Törende Millli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, MPT-76 ile deneme atışı yaptı. Bakan Işık ve Orgeneral Çolak atışlar sonrası hedef kağıdını inceledi. 

Makina Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından tasarlanıp üretilen MPT-76 Milli Piyade Tüfeği Teslim Töreni, MKE'nin Kırıkkale'deki tesislerinde gerçekleştirildi. Törende Millli Savunma Bakanı Fikri Işık, MPT-76 ile deneme atışı yaptı.

Makina Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından tasarlanıp üretilen MPT-76 Milli Piyade Tüfeği Teslim Töreni, MKE'nin Kırıkkale'deki tesislerinde gerçekleştirildi. Törende Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, MPT-76 ile deneme atışı yaptı. 

MPT-76'NIN ÖZELLİKLERİ

- Türkiye’nin milli imkanlarla tasarlayıp ürettiği ilk piyade tüfeği.

- 42 farklı tasarım doğrulama testinden geçen ilk ve tek piyade tüfeği.

- 4 yönlü MIL-1913 NATO standardı modüler monte tertibatına sahip olup aksesuar ve gece-gündüz optik nişangah kullanımına uygun.

- Faydalı model ve patent belgelerine sahip.

- Soğuk dövme metodu ile üretilen serbest salınımlı uzun ömürlü namlusuyla kullanıcısına güven veriyor.

- 12 kademeli hassas olarak ayarlanabilen dipçik yapısına sahip.

- Dakikada 700 atım gerçekleştiriyor, 600 metre etkili menzile ve 800 metre/saniye ilk hıza sahip bulunuyor.

- Dünya standartlarında test merkezi Yarın açılacak Uzun Menzilli? Atış Poligonu-Test Merkezi?, 2 bin 400 metrekare kapalı alan üzerinde faaliyet gösterecek.

 

 

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER