ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Ocak 2014 Cuma 20:34

"Milli İradeye Saygı Konvoyu" sınıra ulaştı

"Milli İradeye Saygı Konvoyu" sınıra ulaştı

Başbakan Erdoğan'a destek için dev konvoy Türkiye'ye ulaştı.


Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Şubesi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla organize edilen "Milli İradeye Saygı Konvoyu" Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a ulaştı.


FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


Konvoya, Sırbistan'ın güneyindeki Sancak bölgesinden ve Bosna Hersek'ten Boşnaklar da araçlarıyla katıldı.

UETD Avusturya Şubesi Başkanı Abdurrahman Karayazılı, Belgrad'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "17 Aralık operasyonalarının hem Türkiye'yi hem de Avrupa'yı ciddi anlamda yıprattığını", buna karşın gurbette yaşayan Türkler olarak, Türkiye'nin istikrarının devam etmesini arzuladıklarını ifade etti.

Başbakan Erdoğan ve hükümetinin büyük işler başardığını belirten Karayazılı, bu nedenle hükümete yönelik girişimlere tepki göstermek amacıyla "Milli İradeye Saygı Konvoyu" etkinliğini düzenlediklerini söyledi.

Karayazılı, sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrıyla 294 araçlık konvoy oluşturduklarını, Sırbistan'ın Sancak bölgesinden ve Bosna Hersek'ten gelen Boşnaklar'ın katılımıyla da konvoydaki araç sayısının arttığını anlattı.

"MÜSLÜMANLAR BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALI"

Konvoya Balkanlar'da yaşayan Müslümanların da destek vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Karayazılı, 'Tek isteğimiz, tek ümidimiz ümmet anlayışının canlanması ve birleşmesidir. Bütün Müslümanlar'ın, artık birlik ve beraberlik içinde olmasını temenni ediyorum' dedi.

UETD Avusturya Şubesi Sözcüsü Hoşada Özkılıç da Türkiye'de, milli iradenin imajının kötülenmeye çalışıldığını iddia etti.

Türkiye'nin yurtdışında prestij kaybetmesinden kaygılandıklarının dile getiren Özkılıç, 'Türkiye, son 10 yılda çok güzel yerlere geldi. Bu sadece bir ülkenin refaha değil, aynı zamanada Avrupa'da yaşayan Türkler'in de özgüvene sahip olmalarına vesile oldu. Bundan sonra Türkiye'nin hep ileriye gitmesine istiyoruz. Milli irademize sahip çıkmak için yola çıktık" diye konuştu.

Avusturya, Almanya, Macaristan, Bosna Hersek ve Batı Trakya'dan çok sayıda kişinin katıldığı konvoyun, akşam saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaşması bekleniyor.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER