ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Haziran 2013 Cuma 11:56

Milli Eğitim Bakanı müjdeyi verdi

Milli Eğitim Bakanı müjdeyi verdi

Milli Eğitim Bakanı Avcı, yer değiştirme süresi ile ilgili tarih vererek öğretmenleri rahatlatan açıklama yaptı.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2012-2013 eğitim-öğretim döneminin kapanışında önemli açıklamalarda bulundu. Ankara Gölbaşı Hacılar İlkokulu’nda karne dağıtımında konuşan Bakan Avcı, öğretmenlere yeni müjdeler verdi. Sözleşmeli öğretmenlerin sözleşme hizmet sürelerinin de zorunlu hizmet süresi sayılacağını belirten Bakan Avcı, “Öğretmenlerin yer değiştirme sürelerinin hesaplanmasında 31 Aralık tarihi esas alınacak.” dedi.

Bakan Nabi Avcı, Gölbaşı Hacılar İlkokulu’nda öğrencilere karne dağıttı. Okul bahçesinde kendisi karşılayan öğrencilerle kısa süre sohbet eden Bakan Avcı, buradan öğretmenler odasına geçti. Hacılar İlkokulu’nda görevli öğretmenlerle basın mensuplarının karşısına geçen Avcı, önemli açıklamalarda bulundu.

2012-2013 eğitim öğretim döneminin güzel bir şekilde tamamlandığını belirten Avcı, “Yeni yapılan düzenlemelerle zorlandığımız zamanlar oldu. Öğretmenlerimize geçici düzenlemelerde yaşanan sıkıntıların çözümünde gösterdiği sabır ve dirayete teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönem sıkıntıların çözüldüğü bir eğitim öğretim dönemi geçireceğiz. Zaman içinde sistem oturacak. Öğretmenlerimizden yeni eğitim sistemine ilişkin görüş ve önerilerini bize ulaştırmasını istiyoruz. Bu dönemde ayrıca velilerimize de teşekkür ediyorum. Onlarda fevkalade anlayışlı davrandı.” diye konuştu.

Karnelerdeki bazı öğrenci notlarının kendilerinin ve velililerinin beklediği gibi olmayabileceğini belirten Bakan Avcı, “Zaten karneler bir anlamda çocuklarımızı daha iyiye hazırlamak ve motivasyon için veriliyor. Velilerimiz dersleri düşük olan öğrencilere lütfen kızmasın. Bu konuda öğrencilerimiz üzmeyelim. Öğretmenlerimiz de karne dağıtımları sırasında velilere bu konuları anlatsın. Öğrencilerimiz daha iyi bir tatil geçirsin. Gelecek yıla tam motive olarak gelsinler.” şeklinde konuştu.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK ZORUNDA KALAN ÖĞRETMENLERE ESKİ BRANŞLARINA GEÇME MÜJDESİ

Basın toplantısını çam sakızı çoban armağanı olarak öğretmenlere bazı müjdeleri olduğunu hatırlatan Bakan Avcı şunları söyledi; “Yer değiştirme taleplerine ilişkin bu sürelerin hesaplanmasında bu yıl 31 Aralık tarihi esas alınacak. Bir diğer konuda zorunlu hizmet mağduru olarak kendilerini tanımlayan sözleşmeli öğretmen olarak çalıştıkları sürelerde zorunlu hizmet olarak sayılacak. Bu konularla ilgili öğretmen arkadaşlarımızı rahatlatacak düzenlemeler yaptık. Bunların biri yer değiştirme süresinin hesaplanması diğeri de sözleşmeleri olarak çalışıp daha sonra kadroya geçenlerin sözleşmeli solarak çalıştıkları sürelerin de sayılması. Ayrıca yer değiştirmek suretiyle alan değiştiren öğretmenlerimizin tekrar alanlarına dönmeleri ile ilgili soruların geleceğini biliyorum. Bu konuda çok fazla talep var özellikle sınıf öğretmenlerinden. Yer değiştirmek amacıyla alan değiştiren arkadaşların bulundukları yerlerde tekrar eski alanlarına geçmeleri ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız atamalarda özellikle sınıf öğretmenliğinden branşa geçen öğretmenlerin tekrar sınıf öğretmenliğine geçmesi için yeni atanacak öğretmen arkadaşların haklarını çok fazla zedelemeyecek şekilde bir atama çalışması yapacağız.”

Bir basın mensubunun "Yeni eğitim sisteminde okuma yazma bilmeyen öğrencilere karne dağıtıldığı şeklinde yorumlar var. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Avcı, şu cevabı verdi; "Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kararları yönetmelik ve genelgelerle ilgili uygulamaları tek tek masaya yatırıyor. Bakanlığımızın geleneğinde yapılan her değişikliğin sonuçları değerlendiriliyor. periyodik olarak bu çalışmalar ele alınıyor. bu eleştiriler çok da haklı değil."

VELİLER OKUL YÖNETİMİ İLE ANLAŞIRSA FORMAYA GERİ DÖNÜLEBİLİR

Yeni eğitim öğretim döneminde serbest kıyafetle ilgili yeni bir düzenleme yapılıp yapılmayacağının hatırlatılması üzerine Avcı, "Öğrenci ve velilerimiz hangi kıyafeti giyeceklerine kendileri karar verecek bu yelpazede formada olacak. Veli ve okul aile birlikle anlaşırsa forma da karar kılınabilir. Bazı kız çocuğu annelerimiz bize formaya dönülmesi gerektiği konusunda taleplerini iletiyor. Forma ile daha rahat hareket edebildiklerini iletiyor. Veliler okul yönetimleri ile anlaşırsa formaya dönebilir bu bir geri adım değil genişlemedir." açıklamasında bulundu.

VELİLERDEN KESİNLİKLE DİPLOMA VE KAYIT DÖNEMİNDE PARA ALINMAYACAK

Başka bir gazetecinin "Velilerden okul kayıt dönemlerinde bağış adı altında para alınacak mı?" şeklindeki soruya ise Avcı, "Kayıt dönemlerinde ve diploma alım sürecinde hiçbir şekilde velilerden para istenmeyecek. Bu kuralı uygulamayanlar için gerekli çalışmalar yapılacak. Gönüllülük esası da olsa kayıt ve diploma dönemlerinde velilerden kesinlikle bir ücret talep edilmeyecek. bu süreler dışında velilerimiz gönüllü olarak zaten bağışta bulunabiliyor." diye cevap verdi.

Açıklamaların ardından Nabi Avcı, erkek öğretmenlere kravat, bayan öğretmenlere ise fular hediye etti. Hediye takdiminin ardından Bakan Avcı öğrencilere karnelerini dağıttı. İlkokuldaki öğrencilere karnelerini tek tek dağıtan Avcı, öğrencilere ayrıca kalem ve mp3 hediye etti.
    
Öğrencilerle kısa süreli sohbet eden Avcı, tatil süresini iyi değerlendirmelerini istedi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER