ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 21:29

Milletvekili Dindar, Şırnak Havaalanı çalışmalarını inceledi

Milletvekili Dindar, Şırnak Havaalanı çalışmalarını inceledi


AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar, yapımı devam eden Cizre-İdil arasında Düzova Köyü’nde yapılan Şırnak Havaalanı çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Şırnak AK Parti Milletvekili Emin Dindar ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, ilçe ticaret odaları temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda işadamı ile beraber yapımı devam eden Cizre-İdil arasında Düzova Köyü’nde yapılan Şırnak Havaalanı çalışmalarını yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan Vekil Emin Dindar, basın mensupların sorularını cevapladı. Şırnak Havaalanı'nın Haziran ayında hazır olacağını söyleyen Emin Dindar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda bakan ve işadamlarıyla birlikte havaalanının açılışını yapacaklarını belirtti.

Vekil Dindar, havaalanının isminin Başbakan tarafından sürpriz olacağını söyleyerek, "Allah nasip ederse Haziran ayının sonlarına doğru hep birlikte gerek İstanbul’daki, gerek Ankara’daki, gerek Gaziantep’teki Şırnaklı, Cizreli iş adamlarımızla beraber ilk uçuşu gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse gelip açılışını yapacağız. Sayın Başbakanımızın çok büyük bir programı mani olmazsa kendisi de açılışa gelecektir. Bakanlarımızla Başbakanımızın katkılarıyla gelip açılışını yapacağız. Şırnak Havaalanı çok güzel hizmet edeceğine inanıyorum. Çünkü sınır komşumuz olan Irak’ta bu havaalanımızdan yararlanacaklar. Dolayısıyla Mardin’de, Batman’da ve Siirt’te uçuş olmayan günlerde de havaalanımızdan yararlanacaklar. Sonuç itibariyle eskiden Diyarbakır’a uçakla indikten sonra Şırnak’a 3-5 saatte geliyorduk. Şimdi yarım saatte Şırnak il merkezinde oluruz. Şırnak Havaalanının halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah’ın izni ile hep beraber açılışı da böyle birlikte yaparız." diye konuştu.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER