ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Nisan 2014 Çarşamba 19:11

Milletvekili Ağbaba'dan 'TOKİ'ye kıyak' iddiası

Milletvekili Ağbabadan TOKİye kıyak iddiası


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Beydağı Devlet Hastanesi yerleşkesinde TOKİ’ye devredilen arazinin 5 dönüm olarak açıklandığını, ancak 41 dönüm olduğunun ortaya çıktığını belirtti. İmar değişikliği ile arazinin sağlık alanı statüsünden çıkarılarak ticari ve konut alanına dönüştürüldüğünü ifade eden Ağbaba, bununla birlikte emsal oranının 0.70’ten yüzde 1.75’e çıkarıldığını dile getirdi.
Ağbaba, şöyle dedi:

“El birliğiyle, Türkiye’nin en büyük müteahhidi haline getirilen TOKİ’nin, eski SSK hastanesini rant aracı olarak kullanacağını ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini defalarca dile getirdim. Ancak rant o kadar büyük olmalı ki kimse harekete geçmedi. Geçtiğimiz günlerde Malatya Belediyesi, imar planında sağlık tesisi olarak görülen alanın imar planı değişikliğiyle ticari ve konut alanına çevrildiği ortaya çıktı. Beydağı Devlet Hastanesi’nin 5 dönümlük alanının imar planı değişikliğiyle TOKİ’ye devredildiği ifade edilmesine rağmen, yaptığımız araştırmalar sonucunda bu alanın 5 dönüm değil tam 8 katı büyüklüğünde 41 dönümlük bir alan olduğu ortaya çıkmıştır. Hastanenin yeri devredilirken hem cins değişikliği yapılmış hem de yoğunluğu yüzde 0,70'den 1,75'e çıkarılmıştır. Bu en yalın ifadeyle TOKİ’ye duble kıyaktır.”

İmar değişikliğinin Özelleştirme İdaresi’nin teklifi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl kasım ayında onaylandığını aktaran Ağbaba, “İlgili plan değişikliği Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 3 Nisan 2014 tarihinde askıya çıkarılmıştır. Değişikliğe itiraz edilmesi için 1 aylık süre başlatılmıştır. Son yıllarda özelleştirmenin ve peşkeşin yöntemi de değişti. AKP, elindeki kamu mallarını önce TOKİ’ye devrediyor. TOKİ de aldığı en güzel yerleri yandaşlarına peşkeş çekiyor. Olan da Malatya’nın güzelim arazilerine, binalarına oluyor. Malatyalının ortak değerleri teker teker kayboluyor.” ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER