ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2013 Çarşamba 08:10

MHP'den Öcalan'ın davetine cevap

MHPden Öcalanın davetine cevap

MHP Grup Başkanvekili Vural, Öcalan'ın MHP ve diğer siyasi partileri İmralı'ya davetine ve Diyarbakır'da Barzani, Erdoğan buluşmasına tepki gösterdi.


Kerbela şehitlerini anma etkinliklerine katılmak üzere Kars'a gelen Mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural, Abdullah Öcalan'ın MHP ve diğer siyasi partileri İmralı'ya davetine tepki gösterdi.

"ÖCALAN'IN KORKULU RÜYASIYIZ"

Vural, "Zaten o layıklarıyla görüşüyor. Dolayısıyla onun muhatabı Mhp'ye göre gardiyanlardır muhatabı. O dört duvar arasında başta Kürt kökenli insanlarımızı katleden bu terörist başına dört duvar yeter. Her gün o döktüğü kanın vicdanı ile vicdanı varsa onunla her gün ölecektir. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz bugün İmralı'da yatan caninin Türkiye'ye yol haritası sunarak bir de hukuki düzenlemeler yapılmasını tavsiye edecek boyuta kadar gelmesini ve kendi teröristlerinin yurt dışına çıkmasını, girmesini yasal bir güvenceye kavuşturmak istemesi karşısında zannederim herkese ibretlik Bir Nokta vardır. İbret alınması gerekiyor. Dolayısıyla Öcalan ve bölücü zihniyetin korkulu rüyası milliyetçilerdir, Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Ülkücü harekettir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak böylesine bir terör örgütünü politik bir lider konumuna dönüştürüp, konuşturan ve doymak bilmeyen bölücü zihniyetlerini Türk milletini hazmettirmek isteyen bu zihniyete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

"DİYARBAKIR'I BAŞKENT YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR"

"Bugün maalesef AKP dört parçalı Kürdistan'ı oluşturma gayreti içerisindedir" diyen Vural, şunları kaydetti: "Suriye'nin kuzeyinde PKK ve PYD'ye egemenlik alanı oluşturup ona özerklik tanıma gayretleri içerisinde bulunan Akp Türkiye'de de yine Pkk'ya bir özerk bölge oluşturmak istemektedir. Maalesef bu milletimizin asil evlatları üzerinde hesap kitap yapan Barzani'yi Diyarbakır'da kabul etmek adeta Kuzey Kürdistan'ın başkenti olarak gösterilmek istenen kadim Türk kenti Diyarbakır'da böyle bir buluşma aslında oyunun ne kadar büyük olduğunu ortaya koymaktadır. Maalesef Başbakan, Büyük Ortadoğu Projesi'nin yıldızı yapacağım demişti Diyarbakır'ı, şimdi anlaşılmaktadır ki Diyarbakır'a Kürdistan coğrafyasında inşa etmek istedikleri dört parçalı Kürdistan coğrafyasında özel bir önem addetmek suretiyle Barzani ile birlikte bir merkez olarak burayı herhalde yeni bir başkent olarak planlamaktadır. Kendi kafasında Kürdistan eyaletinin başkenti olarak bir çalışma yapmaktadır" diye konuştu.

"BU OYUNU TÜRK MİLLETİ OLARAK BOZACAĞIZ"

AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu'da Öcalan'a ve Barzani'ye mecbur ve mahkum kaldığını ileri süren Vural, "Uyarıyoruz kendisini, Türkiye Cumhuriyeti'nde tek bir başkent vardır. O da başkent Ankara'dır. Bunun dışında başkent, bunun dışında irade tanımamız mümkün değildir. Bu bakımından Barzani ile buluşma doğrudan doğruya bir Kürdistan oluşturma fikriyle Barzani ile Erdoğan'ın buluşması demektir. Bu milletin Kürt kökenli kardeşlerimizi, bu milletin egemenliğinden ayıramayacaksınız. Bu coğrafyada ayrı başkentler kuramayacaksınız. Bu oyunu Türk milleti olarak bozacağız. Bozmaya da and içtik. Hiç kimse bu oyunlarla, bu tuzaklarla milletimizi bölemeyecektir. Bu bakımdan Mhp olarak Diyarbakır bir Türk şehridir. Türk milletinin vatanıdır. Bu vatanı bölmek isteyenlerle hain emellerini yerine getirmek isteyenlerle yapılan bu buluşma Türk milletine hakarettir. Anlaşılmaktadır ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'da Pkk'nın ve Barzani'nin eteğine, ipine sarılarak siyaset yapmak istemektedir. Akp Doğu ve Güneydoğu'da Öcalan'a ve Barzani'ye mecbur ve mahkum kalmıştır. Utanç verici olan noktada bugün Pkk'nın siyasi kanadı olma noktasında Akp'nin Bdp ile bir rekabete girdiğidir. Bugün Pkk'nın siyasi kanadı kimdir diye sorduğunuzda Akp bu Pkk'nın siyasi kanadı olma yolunda Bdp ile önemli bir rekabet içerisinde olduğunu görüyoruz. Barzani ile de yapılan görüşmenin amacı ve hedefi bu coğrafyada bunların aracılığıyla siyaset devşirmektir. Hiç kimse bizim milletimizin üzerinde hesap kitap yapmasın. Ne bir insanımızdan vazgeçeriz ne de bir çakıl taşımızdan" şeklinde konuştu.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER