ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2013 Pazartesi 11:19

MHP’den İstiklal Marşı mesajı


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabulünün 92. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya imzalı mesajda, “Millî marşlar, milletlerin kahramanlık destanlarıdır. Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedîleştiren İstiklal Marşımız; milletimizin ruhunu, tarihini, ideallerini aksettiren ölmez değerlerdendir. “ denildi.

Açıklama, “İstiklal Marşımız, muhteşem mücadeleyi ruhunda hissederek mısralara döken bir mütefekkirin şahsi hissiyatı ve yalnızca yaşandığı dönemin hatıralarını yansıtan bir eser değil, aynı zamanda ayağa kalkmaya karar vermiş Türklüğün bedeli kanla ödenmiş bağımsızlık beyannamesi olmuştur. Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulan mücadelenin şuuruna vararak ecdadımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak olmalıdır.” şeklinde devam etti.
MHP, İstiklal Marşı’nın yazılmasına canları pahasına vesile olan şehitler ile fazilet ve ahlak timsali olan vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla yâd edip, rahmet diledi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER