ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Nisan 2013 Perşembe 15:19

MHP ve CHP'yi yerden yere vurdu

MHP ve CHPyi yerden yere vurdu

Akil İnsanlar heyeti konusunda AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik açıklama yaptı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, 8 Nisan'da Silivri'de görülecek Ergenekon davası için eylem çağrısı yapan CHP'nin, orada yaşanacak hadiselerden sorumlu olacağı uyarısında bulundu. "Takmışlar CHP'nin burnuna halkayı peşlerinden sürüklüyorlar" diyerek CHP'nin marjinal grupların peşinden gittiğini söyleyen Çelik, Silivri'de görülecek dava için "Orada olacakların sorumlusu CHP'dir. Daha beş gün var, herkes aklını başına alsın. Özellikle uyarıyoruz. CHP'ye bir kez daha çağrıda bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında o sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında devam etmekte olan Marmara bölgesi milletvekilleri ile toplantıya ilişkin bilgi verdi. Erdoğan'ın toplantıda bir anket çalışmasının sonucunu paylaştığını belirten Çelik, kendisi de bu anket sonuçlarından detaylar aktardı.

AK PARTİ'NİN OY ORANI YÜZDE 52,9

Anketin KONDA şirketi tarafından Mart ayında Türkiye çapında gerçekleştirildiğini ve katılanlara "bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?" şeklinde soru yöneltildiğini belirten Çelik, buna göre AK Parti'nin oy oranının yüzde 52,9 olduğunu aktardı. Çelik, CHP'nin yüzde 22, MHP'nin 12,7, BDP'nin yüzde 6,9 diğerlerinin de yüzde 5,5 olduğunu bildirdi.

SÜRECE DESTEK TAHMİNİ YÜZDE 64

Sürece ilişkin halk desteğinin 21 Mart'tan sonra daha da yüksek olacağını tahmin ettiklerini, söyleyen Çelik, bu tarifte somut gelişmeler olduğunu aktardı. Çelik, şu anki tahminlerinin ise yüzde 64 dolayında olduğunu kaydetti.

AK Parti Sözcüsü Çelik, konuşmasında 8 Nisan'da görülecek Ergenekon davası duruşması için eylem çağrısı yapan CHP'ye de değindi. CHP'nin Ergenekon davasının sürdüğünü, savcının mütalaasını verdiğini ve mahkemenin de işini yapmaya çalıştığını söyleyen Çelik, "Savcının mütalaasını da, çıkan kararı da beğenmeyebilirsiniz, ama hukuk devletinde 'biz gideceğiz, duvarları yıkacağız, Silivri'yi yıkacağız, toplanın oraya gidelim'… Mahkemeye baskı yapmaya yönelik, mahkemeyi kendi doğrultunuzda etkilemeye yönelik ve adaleti çalıştırmamaya yönelik bu gayretleri anti-demokratik ve kesinlikle olmaması gereken davranışlar, gayretler, tavırlar olarak değerlendiriyoruz." dedi.

"CHP'NİN BURNUNA HALKA TAKILMIŞ"

CHP'nin, Türkiye'nin ana muhalefet partisi olduğunu, halkın 4 kişisinden yaklaşık birinden oy alan bir siyasi parti olduğunu hatırlatan Çelik, "Ama CHP, marjinal grupların peşine takılmış gidiyor. Takmışlar CHP'nin burnuna halkayı peşlerinden sürüklüyorlar. CHP salı günkü grup toplantısını izlediyseniz memleketin çok hayati çok önemli bizim için adeta mutlak surette ve en acil şekilde müdahil olunması gereken meselesi, Türkiye'de terörün sonlandırılmasıdır, halkın beklentisi budur. CHP Genel Başkanı tek kelime ile bile bundan söz etmiyor. Kendisine soru soran gençlere de 'bizim bilgimiz yok ki ne diyeceğiz' diyor. Çobana sorsanız bu konuda çok şey biliyor. Yazar çizer ekibi günlerdir yazıyor, çiziyor. Halk, vatandaş billiyor; ama Kılıçdaroğlu ve avanesi hiç birşey bilmiyor ki konuşsun. Bu iyi bir tavır değil." dedi.

"OLACAKLARIN SORUMLUSU CHP'DİR"

Çelik, bahsettiği marjinal gruplar için de "Kim olduğunu biliyorsunuz. Bu marjinal grupların nöbetçi protestocuları var, bazı yerlerde kadrolu protestucuları var, bunların goygoycuları var. Bir yerde birşey oldu mu hurra oraya akın ederler. Ama yargı bağımsızsa, yargıyı çalışmaz hale getirmek için böyle bir şeye girerseniz hele şiddete tevessül ederseniz yazık olur, ayıp olur. Siyaset kurumuna yakışmaz bu. Onun için şimdiden CHP'yi uyarıyoruz, orada gerekli tedbirler alınacaktır. Ondan sonra da 'polis bizi itti kaktı' diyorsunuz. Milletvekilin bariyerlerin üzerinden atlayacak, jandarmanın yakasına yapışacak. Oradaki hakimlerin can güvenliğini sağlamayacaklar, size 'buyrun yakın gidin' diyecekler öyle mi? Onun için orada olacakların sorumlusu CHP'dir. Daha beş gün var, herkes aklını başına alsın. Özellikle uyarıyoruz. CHP'ye bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Ülke gündemini beğenmiyorsanız, siz belirleyin ülke gündemini." dedi.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER