ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Haziran 2013 Salı 14:32

MHP neden meydanlarda yok?

MHP neden meydanlarda yok?

MHP lideri Devlet Bahçeli'den 'meydanlarda neden MHP yok?' sorusuna en net cevap!...


MHP lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında partililerine seslendi. Taksim'deki olayları değerlendiren Bahçeli, marjinal gruplara dikkat çekti. Neden Gezi Parkı olaylarında meydanlarda olmadıklarına  "Ağacın derdine düşenler konu vatan toprakları olunca hangi caddelerde boy gösteriyorlardı? . Biz vatan savunması yaparken ağaç gölgesinde yatanlar neredeydi? MHP'nin hiçbir mensubu olayların içinde yer alamayacaktır" sözleriyle karşılık verdi.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

"KUTUPLAŞMA ARTMIŞTIR"

Gerilim dolu döneme girmiş bulunmaktadır. Türkiye yaklaşık 1 haftadır Taksim Gezi Parkı merkezli olaylarla kaynamaktadır. Şiddet baskı zulüm ve anlaşmazlıklar her tarafa yayılmıştır. Herkes endişelidir, kutuplaşma artmıştır. Başbakan yanan ateşe benzinle gitmiştir hiçbir uyarıyı kaale almamıştır.

Hakikaten yaşananlar alarm vericidir. Gündeme gelen hadiseler ilişkiler ittifaklar restleşmeler gidişatı çığrından çıkarmaktadır. Taksim Gezi Parklı çakışma ve çekişmeler fecaate kapı aralaması an meselesidir. AKP hükümeti kriz yürütmektedir. Biz-siz ayrımı gütmektedirler. İşin tehlikesi de buradadır. Başbakan Erdoğan her alanda birliği sabote etmektedir.

"BAŞBAKAN ÖLÇÜSÜZDÜR"

Başbakan'ın her sözü olay olmaktadır, Toplum beyanını dinlememektedir "ben yaptım oldu" demektedir. Başbakan başına buyruk ve ölçüsüzdür. Başbakan kibirli ve kinlidir. "Milletin hizmetkarıyım" derken otoriteyi sürdürmektedir. Erdoğan sert ve cebri yöntemlere iyice abanmıştır. Başbakan ve hükümeti artık husumetin hıncın adresi haline gelmiştir.

MHP'nin çeşitli vesilelerde uzun zamandır tam bir isabetle öngördüğü tehlikeler başlamıştır. Bugünkü tablo AKP'nin siyasetinin kaçınılmaz ürünüdür. Başbakan'ın balkon konuşmaları ertesi gün kendisi tarafından çiğnenmiştir.

AKP'nin ucuz yaklaşımları yıkım ve çözülmenin şifrelerini inşa etmiştir. Bizzat partimiz tarafından dile getirilen iyi niyetli ihtarlar muhattap alınmamıştır.

Küçümsemeyi aşağılamayı marifet sayan başbakandır. Teröristlere sevimlilik yapan başbakandır. Türk milletinin bin yıllık kazanımını heba etmiştir. İktidar bunalımlardan istifade etmiş, krizleri kullanmıştır. Düne kadar bilinçli bir şekilde huzursuzluk üretmiştir. Ancak Taksim'de yaşanan ve ülkemizin geneline yayılan olayların diğerlerinden farklı olduğu gerçektir.

"MESAJLAR DOĞRU OKUNMALIDIR"

Elbette Taksim'de başlayan olaylar farklı yönleriyle ele alınmalı, mesajlar doğru okunmalıdır. Bunu yapması gereken en başta Başbakan Erdoğan ve hükümetidir.

Olan biten bütün vakaları yalnızca ağaca bağlamak bir tarafı eksik bırakacaktır. Şüphesiz Taksim'de ağaçları kesmek olayları tetiklemiştir. Ancak meselenin gerisinde birikmiş öfke ve kızgınlıklar görülmektedir.

Bize göre bu olayların ikiye ayırmak gerekir. Birincisi ağaçların kesilmesi ve rant elde etme çabasıdır. Durup dururken Topçu Kışlası'nı yapmak siyasetçinin sapmasıdır. Buna karşılık dernekler söz konusu park yerine Topçu Kışlası'nın AVM yapılması'nı yargıya götürmüştür. 31 Mayıs'ta yapımı durdurulmuştur. Bu durum olayları dindirmemiştir. Başbakan Erdoğan mahkemenin bu kararını sorgulamış ve maksatlı bulmuştur. 

"BAŞBAKAN AKM'DEN NE İSTEMEKTEDİR?"

Erdoğan AKM'yi de yıkarak opera binası yapacağını söylemiştir. Herhalde kendisinin eşbaşkanlık sıfatının yanına tenör sıfatı da ekleyecektir. Aklımızın almadığı husus Taksim'in tek eksiği opera binası mıdır? Başbakan AKM'den ne istemekte? İsminin başında Atatürk olmasından mı gocunmaktadır. Anıtkabir de hedefte midir?

Gezi Parkı'nın suyu mu çıkmış? İstanbul'un nefes aldığı mekan Başbakan'ın uykularını mı kaçırmıştır? Taksim'in yağması konusunda fikir birliği içinde kimseler bulunmaktadır. Gezi Parkı'na dozerlerle girilmesi toplumsal infialin ilk belirtisini verdi.

Polise emir verenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz. Dikkatimizi çeken bir konu da Başbakan'ın ihanet sürecini birlikte götürdüğü kimselerin Taksim'de bulunması ve İmralı canisinin posterlerinin olması, PKK paçavralarının da olmasıdır. Samimi ve duyarlı bir şekilde Gezi Parkı'na sahip çıkan vatandaşlarımızla bölücü millitanları aynı kefeye koymamız söz konusu değildir.

Demokratik haklarını seslendiren masum vatandaşlarımızın içine sızarak ülkemizi belirsizliğe götürmek istemektedirler. Maskeli yüzlerin polise saldırmalarının, parti binalarına saldırmalarının başka bir izahı bulunmamaktadır.

Taksim alaborasını kimler ihale yapmıştır? Türkiye nereye götürülmek istenmektedir? Bölücü mihraklarla nereye varılmak istemektedir. MHP'nin onlarla bırakın yanyana gelmesi isminin bile anılması alçaklıktır. Erdoğan'ın TİM'de yaptığı konuşmasında partimizi değişik unsurlarla aynı kategoriye alması saptırmaktadır. Biz parti olarak değil olayların içinde olmak yanından bile geçmeyiz. Biz dibi görünmeyen kuyulardan su içmeyiz.

"BİZ VATANI SAVUNURKEN AĞAÇ GÖLGESİNDE YATANLAR NEREDEYDİ?"

Biz o çapsızlıkta olmadık, olamayız. Netiz, tutarlıyız, öngüven içindeyiz. Biz vatan savunması yaparken ağaç gölgesinde yatanlar neredeydi?

Ağacın derdine düşenler konu vatan toprakları olunca hangi caddelerde boy gösteriyorlardı? Bugünlerde ortalığı karıştırmak için diş bileyen ana muhalefet partisi, sözde çözüm süreci varken aklı neredeydi ne hakla kredi açıyordu? MHP'nin hiçbir mensubu olayların içinde yer alamayacaktır. 

Bunun aksini söyleyen kim olursa olsun aramızda yer alamayacaktır. AKP'nin devrileceği yer sandıktır. Bunu yapacak olan Türk milleti iradesidir. Sokaktan sonuç çıkmaz çıksa da kimsenin yarararına olmaz. 

"GAZ ALTINDA KALSANIZ DA GAZA GELMEMEKTİR.."

Başbakan Türk milletinin bölmeye odaklanarak taşeronluk yapmaktır. Ne olursa olsun tek seçenek demokrasidir, sandıktır. Gaz altında kalınsa da gaza gelmemektir. Başbakan 3-5 çapulcu diyerek küçümsemekten vazgeçmelidir.

Erdoğan bir basın mensubuyla polemiğe girerek evde zorla tuttuğumuz yüzde 50 var demesi sorumsuzluktur. Sen kimsin ve kimi tehdit ediyorsun? Sen de Taksim'deki itirazları bir kaşık suda boğmak istiyorsun. Bindirilmiş kıtalarını nerede konuşlandırdın. Son çare olarak Tunus'un devrik lideri Binali gibi ülkeden kaçtığın gün Türkiye'nin de iç savaşa sürüklenmesini mi sağlacaksın?

"AVM YIKILAMAZ!"

AKP'ye oy vermiş vatandaşlarım Başbakan'ın konuşmalarından rahatsızdır. Sayın Cumhurbaşkanı Gül de demokrasinin sadece sandık olmadığını söyleyerek ders vermiştir. İstanbullu kardeşlerimin onayı olmadan Gezi Parkı'nda AVM bulunamaz, AKM yıkılamaz..

Taksim'den Tahrir çıkarmaya yönelerek, Türk baharı çıkarmak isteyen istihbarat elemanlarının ekmeğine yağ sürerek hiçbir sonuç elde edemeyiz.

"TENCERE DİBİN KARA SENİN Kİ HERKESTEN KARA"

İki ayyaş sözü bomba etkisi yapmıştır, kafası kıyak nesil tartışması kindar nesili körüklemiştir, kürtajdan tiyatroculara kadar bulaşmıştır. Tencere tava hep aynı hava demiştir. Tencere dibin kara seninki herkesten kara.

ABD'nin başına taş mı düşmüştür. Türk milleti buna müsamaha göstermeyecektir. Türkiye kritik bir eşikte, tarihi bir virajdadır. Ya alevlenen yangını hep birlikte önleyeceğiz ya da hep birlikte yanacağız.

Başbakan Erdoğan'ı yedirmeyiz diyerek sanal kahramanlık yapanlar, başbakanın kendi kendisini yediğini görmelidir.

Türkiye'yi Tunus'a Suriye'ye ve Mısır'a çevirmek isteyenlere meydan verilmemeli, karanlık hesaplar yapanlara duvar örülmeli. Sanal medya üzerinden üretilen yalanlara kanılmamalı.

"TÜRKİYE'YE HEMEN DÖNMELİSİN!"

Türkiye'ye hemen dönmelisin ve gerilimin azalması için çalışmalısın. İmralı canisi ve PKK'ya gösterdiğin sevgiyi sana karşı çıkanlara da göstermelisin. İstanbul'da yapılacak 3. köprü birçok tartışma ve fikir ayrılığını da beraberinde getirmiştir. İstanbul'un fethi yıldönümü olan 29 Mayıs'ta temeli atıldı. Yeni köprü trafik sorununu azaltacaktır.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER