ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2013 Salı 10:56

MGK'da sabotaj uyarısı

MGKda sabotaj uyarısı

MGK'da ele alınan istihbarat raporlarında, iki örgütün de çözüm sürecine yönelik sabotaj uyarıları gündeme geldi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK), demokratikleşme paketi sonrasında çözüm sürecini de masaya yatırdı. Kurulda, istihbarat birimlerinin hazırladığı raporlar da ele alındı. Buna göre, çözüm sürecinin önündeki en büyük riskin, "sabotaj ihtimali" olduğu değerlendirildi.

İstihbarat birimlerinden gelen raporda, taşeron olarak faaliyet gösteren bazı yasa dışı örgütlerin, gerçekleştirecekleri eylemlerle süreci sona erdirmek istediği vurgulandı. Yine raporlara göre, sabotaj eylemi canlı bomba veya mayınlı saldırı şeklinde gerçekleştirilecek. Örneğin, bir canlı bomba, "Öcalan'a özgürlük" diyerek üzerindeki bombaları patlatabilecek. Bu yöntemle, PKK'nın eylem yaptığı ve süreci sonlandırdığı kamuoyuna ilan edilecek.

KCK UYARILDI

KCK yönetimi ile yapılan görüşmelerde de, konu hakkındaki hassasiyet vurgulanıyor. Sabotaj konusunda ise devletin güvenlik birimlerinin uyarıldığı öğrenildi. KCK'nın da, geçtiğimiz günlerde örgütün tüm birimlerine gönderdiği mesajlarda, çözüm sürecini sabote edecek girişimlerin içinde olunmaması ve bu tür eylemler konusunda da yönetime bilgi verilmesi konusunda uyarıda bulunuldu. Bir anlamda, sürecin iki tarafından da sabotaj konusunda tüm birimlerin adeta alarma geçirildiği kaydedildi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER