ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Ağustos 2013 Salı 10:16

Mezitli'de dolu mağduru çiftçilere 100 bin TL ödenek ayrıldı


AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Mersin’in Mezitli ilçesi Tepeköy beldesinde doludan zarar gören çiftçilere ödenmek üzere 100 bin TL’nin bayram öncesi kaymakamlık hesabına aktarılacağını söyledi.

Çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarının bir yıl ertelendiğini duyuran Milletvekili Uzun, narenciye için de desteklerin devam edeceğini bildirdi. Çiftçinin yaralarının sarıldığını kaydeden Uzun, “Tepeköy’de yaşanan dolu yağışından ağaçlar, bahçeler ve meyveler zarar görmüştü. Çiftçimizin yaralarını hükümet olarak kısa sürede sardık. Zarar gören vatandaşların borçların ertelenmesinin dışında hasar durumuna göre devlet olarak gereken ne varsa yaptık." dedi.

Doludan zarar gören alanlarda sigorta yaptıranlara ödenecek miktarın 100 bin lira olduğunu aktaran Uzun, “Çiftçinin, köylünün yani üretenin her zaman yanında ve destekçisi oldu. Doludan zarar gören çiftçilerimize ödenmek üzere 100 bin TL’yi bayram öncesi kaymakamlığın hesabına aktarıyoruz. Çiftçimize hayırlı olsun, bayram hediyesi olsun.” diye konuştu.

Çiftçilerden ürünlerini sigortalatmalarını isteyen Tevfik Uzun şöyle devam etti: “Doğal olayları engellemek mümkün değil. Çiftçilik emeğe dayanan çok zor bir iştir. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda çok büyük emek verirsiniz. Bir de bakarsınız bir dolu olmuş. Bu umutsuzluğa neden olur. Deprem, sel, dolu gibi olaylara karşı alınacak tedbirlerin başında sigorta yaptırmak gerekiyor. TARSİM'e poliçe yaptıran çiftçinin sigorta bedelinin yüzde 50'sini bakanlık ödüyor. Devletimiz güçlüdür ve her zaman çiftçimizin yanındadır."
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER