ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Aralık 2016 Cumartesi 20:02

"Meydanı bırakmadık bırakmayacağız"

"Meydanı bırakmadık bırakmayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimi zaman darbelerle, kimi zaman muhtıralarla, kimi zaman bildirilerle milletin demokrasi akınının önünü kesmeye çalışanlara bugüne kadar meydanı bırakmadık, bırakmayacağız." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesinin açılışında, külliye bünyesinde yer alan Uluslararası İmam Hatip Ortaokulu, Uluslararası Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesinde eğitim görecek gençlere başarılarla dolu eğitim hayatı temenni etti.

Erdoğan, okula rahmetli babası Kaptan Ahmet Erdoğan'ın adını vererek vefa gösterildiği için şükranlarını sunarken, babasının hikayesinin Türkiye'nin geçmiş ve bugünündeki milyonlarca asil yürekli babanın hikayesi olduğunu aktardı.

Rize'de doğan, nafakasını temin için 15 yaşında Zonguldak'a, 17 yaşında İstanbul'a gelen babasının emekli olana kadar o günkü ismiyle Şirket-i Hayriye'de çalışarak kaptanlık seviyesine yükseldiğini kaydeden Erdoğan, o dönemde İstanbul'a gelmiş her Anadolulu gibi merhum babasının evi ve sofrasının da tüm hemşehrilere, dostlara açık olduğunu söyledi.

Babası Ahmet Erdoğan'ın hiçbir zaman eğilmediğini, hep dik durduğunu dile getiren Erdoğan, "Bu mirası çocuklarıma bırakabilmek de benim en büyük hayalimdi. Kaptan Ahmet Erdoğan'ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi aslında Türkiye'nin hikayesidir. Bu ülkede kimsenin imtiyazlı olmadığının, çalışması, gayret etmesi, mücadele etmesi, milletiyle gönül bağı kurması halinde tüm kapıların herkese açık olduğunun ispatı, işte burada karşınızdadır. Türkiye'yi tüm imkanları ve makamlarıyla ısrarla kendi uhdelerinde tutmaya çalışanlar, rahmetli Menderes'in 1950'deki 'Yeter söz milletindir' diyerek kazandığı zaferden beri sürekli karşısında olanlar hüsrana uğruyor. Kimi zaman darbelerle, kimi zaman muhtıralarla, kimi zaman bildirilerle milletin demokrasi akınının önünü kesmeye çalışanlara bugüne kadar meydanı bırakmadık, bırakmayacağız." diye konuştu.

"Zirveyi hedeflemelisiniz"

Gençlere seslenmeyi sürdüren Erdoğan, ister dini ilimler ister fen, matematik, sosyal bilimler, kültür, sanat isterse siyaset olsun en tepeye çıkmak için gayret göstermeleri gerektiğini anlattı.

İdeal ve iddia yoksa mücadele gücü de olmayacağını dile getiren Erdoğan, "İnsan öyle bir varlıktır ki azmettiği ve kendini hasrettiği zaman başaramayacağı iş yoktur. Çünkü insan rabbinin bizzat kendi sıfatlarıyla ziynetlendirdiği bir varlıktır, 'eşref-i mahlukat'tır. Bu imkanı hayır yolunda değerlendirmek de şer yolunda zayi etmek de kendi elimizdedir. Sizlerden rabbimize, ümmetimize, ülkemize, milletimize hayırlı insanlar olarak kendinizi yetiştirmenizi ve hayata atılmanızı bekliyorum. Ne diyor üstat? 'Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik'... Dava taşını gediğine koyacağınıza inanıyorum. Kim var denildiği zaman, sağına soluna bakmadan 'Ben varım' diyen bir gençlik." ifadelerini kullandı.

"Kendimizi bu işe adayacağız"

Erdoğan, eğitimciliğin, diğer pek çok meslek grubundan farklı olarak, hem birikim hem de adanmışlık istediğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğitimcilik diğer pek çok meslek grubundan farklı olarak, hem birikim hem de adanmışlık ister. Kendimizi bu işe adayacağız. Eğer işinize sevgiyle, aşkla, tutkuyla bağlı değilseniz, öğretmenlik mesleği ücreti mukabili yapılacak bir görev değildir.

Bizim çocuklarımız, bizim insanımız dünyadaki hiçbir ülkenin vatandaşlarından daha az zeki, daha az çalışkan değildir. Onu kabul etmiyorum. Hatalar birinci dereceden bizden ve velilerden kaynaklanıyor. El ele vereceğiz çocuklarımıza sahip çıkacağız. Şayet fen bilimlerinde, sağlık bilimlerinde, sosyal bilimlerde bunların eğitimlerine ve uygulamalarına ilişkin alanlarda dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almıyorsak, sorun sistemde demektir. En başta da eğitim sisteminde demektir."

Bina ve personel meselesini geride bırakıp, eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanının geldiğini vurgulayan Erdoğan, "Darbe girişimlerinin, terör örgütlerinin pervasız saldırılarının bölgesel ve küresel nice tuzakların üstesinden gelen Türkiye'nin, bu meseleyi çözeceğine de yürekten inanıyorum, hiç tereddütüm yok." ifadelerine yer verdi.

Külliye açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner katıldı.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER