ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Aralık 2012 Cuma 10:42

Metrobüs kalkıyor metro geliyor

Metrobüs kalkıyor metro geliyor

İBB Başkanı Kadir Topbaş AKOM'da kar önlemleriyle ilgili bilgi verdi. Dikkat çeken detaysa metrobüslerle ilgili olandı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, metrobüslerin artık kapasitesini aştığını, bu nedenle metrobüs hattına metro yapılacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yaşanan sıkıntılara ve kış önlemlerine ilişkin açıklama yaptı. Metrobüsdeki sıkıntıyı, hattın kapasitenin üzerinde yolcu taşınmasına bağlayan Topbaş, “Bu sıkıntının giderilmesi ancak metro hatlarının gelişmesi ile mümkün.” dedi. Beklenenden erken kar yağışının başladığını da anlatan Topbaş, çok sayıdaki trafik kazasının belediye ekiplerini çalışamaz hale getirdiğini söyledi.

Kadir Topbaş, AKOM’da dün yaşanan sıkıntılara yönelik basın mensuplarının sorularını cevapladı, kış çalışmaları kapsamında alınan tedbirleri anlattı. Kar kalınlığının Beykoz, Çatalca, Riva, Bahçeköy ve Zekeriyaköy’de 40 santime; Çamlıca, Başakşehir, Arnavutköy, Kemerburgaz’da ise 30 santime yükseldiğini anlatan Topbaş, “İstanbul olarak beklediğimiz kar yağışı Cuma günüydü. Perşembe günü sıcaklık 13 derece düştü. Sabah saatlerinde buzlanmalar ortala çıktı kazlar oldu. Saat 09.00’da kar yağışı başladı. Bizim araçlarımız bazı noktalarda çalışmaların sürdürüyordu. Bir sıkıntı başlayınca araç durmadan hareket etmesi lazım. Çok yoğun ve hızlı kar yağışı bizi etkiledi.” şeklinde konuştu.

KAPASİTESİNİN İKİ KATINI TAŞIYOR

Kar yağışının ardından İstanbul’da 344 kazanın meydana geldiğini hatırlatan Tobbaş, vatandaşların da uyarıları dikkate alması gerektiğini söyledi. Metrobüs hattında yaşanan sıkıntıya da değinen Topbaş, “Metrobüs hattı kapasitenin çok üstüne çıktı. Metro hattına dönüştürme düşüncemiz var. Metrobüsün çok sağılıklı olması için geniş olması lazım. İki şeritli olması lazım. Biz burada zor şartlarda ciddi sıkıntı yaşanan noktada 800 bin insanı taşıyoruz. Bunun kapasitesi 400 bini geçmemesi lazımken. Ufak bir kaza bile bütün sistemi durduruyor. Bu sıkıntıdan kurtulmak ancak metro hatlarının gelişmesi ile mümkün.” ifadelerini kullandı.

Sarıyer gibi bazı noktalarda tuzlama ve kar kürüme araçlarının ulaşmadığına dair şikayetlere de değinen Topbaş, yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda kazanın meydana geldiğini, bu kazaların da tuzlama ve kürüme araçlarının söz konusu adreslere ulaşmasını engellediğini kaydetti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER