ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2013 Çarşamba 16:11

Metiner: Nazlı Ilıcak Başbakan'dan umduğunu bulamadı

Metiner: Nazlı Ilıcak Başbakandan umduğunu bulamadı

'Ak Parti'ye oy verdiğim için utanıyorum' diyen Nazlı Ilıcak'a cevap Mehmet Metiner'den geldi.


Başbakan'ın, karma öğrenci evlerine ilişkin açıklamasına sert tepki gösteren Sabah yazarı Nazlı Ilıcak'a aynı sertlikte cevap geldi.

'BAŞBAKAN'DAN UMDUĞUNU BULAMADI'

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, haber7'ye yaptığı açıklamada Ilıcak'ın Başbakan'ın ne demek istediğini anlamadan konuya daldığını ve haksız eleştiride bulunduğunu belirtirken, bazı hatırlatmalar yaptı. Ilıcak'ın bazı kesimlerden 'aferin' almak için yola çıktığına dikkat çeken Metiner, 'Başbakan Erdoğan'dan umduğunu bulamadığı için böyle davranıyor' diye konuştu.

İşte Metiner'in konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama:

'ASIL UTANILACAK DURUM ILICAK'IN KENDİ DURUMUDUR'

'Başbakan Erdoğan'ın ne söylemek istediğini anlamadan, o sözleri bağlamında kopartarak sırf bazı çevrelerden alkışlanmak ve 'aferin' almak için Sayın Nazlı Ilıcak'ın atraksiyon içerisine girmesi, asıl utanılacak bir durumdur. Ilıcak bunu sıkça yapmaya başladı ve bu bizim dikkatimizde kaçmıyor. Ilıcak, AK Parti veya Başbakan'ı eleştirmek için başka kelimeler bulabilirdi. 'Utanmak' kelimesi ancak kendisinin utanılacak pozisyonlara sokan insanların sıkça kullandığı bir kelimedir.

BAŞBAKAN ÜZERİNDEN İTİBAR KAZANDI

Ilıcak, Başbakan Erdoğan'dan umduğunu bulamadığı için psikolojik rahatsızlık ve kişisel kırgınlıklar içerisinde olabilir. Bu gayet anlaşılabilir insani bir durumdur. Ilıcak bu pozisyonunu örtmek için hiç de şık ve etik olmayan reflekslerle karşılık vermesi doğrusu kabul edilebilir bir hal değildir. Ilıcak, Başbakan üzerinden kendine itibar sağlıyordu, bugün yine Başbakan eleştirileri ve suçlamaları üzerinden kendine başka bir itibar alanı açma gayreti içerisine girmiştir.

EĞER AK PARTİ VE BAŞBAKAN'DAN UTANIYORSAN...

Ancak Ilıcak'a şu kadarını hatırlatmak isterim: Şayet Ilıcak, sahiden Başbakan ve AK Parti'den utanıyorsa, Sayın Başbakan Erdoğan vasıtasıyla ve ona yakınlık üzerinden elde ettiği köşe ile imkanları elinin tersiyle itsin. Ilıcak, Başbakan'ın sözlerini eleştirirken hangi bağlamda ne söylediğini bilmeden değerlendirme yapmasın. Başbakan Erdoğan ya da AK Parti'nin kimsenin özel hayatına müdahale ettiği yok. Vatandaşlarımızdan, konuyla ilgili bir şikayet gelmesi durumunda valilerin harekete geçmesi istenmektedir.'

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER