ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Nisan 2013 Salı 18:38

Meslek lisesi öğrencilerine TÜBİTAK'tan birincilik

Meslek lisesi öğrencilerine TÜBİTAKtan birincilik


TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması´nda Etimesgut Elvanköy İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Asiye Güneş rehberliğinde Biyomedikal Cihaz Teknolojileri alanı öğrencilerinden Berat Kozan ve Fatih Anayurt’un hazırladıkları 'Devenin Adımlarındaki Eski Dünya ve Osmanlı' adlı proje Ankara birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Ankara Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ortaöğretim öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, ortaöğretim öğrencilerinin keşfedici yönlerinin ortaya çıkabilmesini sağlamak ve bilimsel araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK-BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından, 1968 yılından bu yana her yıl düzenleniyor. Bilgisayar, Biyoloji, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji ve Tarih dallarında gerçekleştirilen yarışmaya 2013 yılında Türkiye genelinde 7401 proje başvurusu yapıldı. Ankara’daki okullardan 402 proje yarışmada yer aldı.

Ankara bölge finaline katılan 81 projeden derece alan 11 proje 20-23 Mayıs 2013 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye finaline Ankara Bölgesi adına katılacak. Etimesgut Elvanköy İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Asiye Güneş, “Rakipleri arasında Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi varken bir Meslek Lisesi olarak Elvanköy İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin "Devenin Adımlarındaki Eski Dünya ve Osmanlı" adlı projesinin Ankara birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanması okul öğretmen ve öğrencilerine arasında büyük sevinç yaşattı." dedi.

Etimesgut Elvanköy İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Harun Özcan, "Mutluyuz, gururluyuz. Bizlere bu haklı gururu yaşatan ve başta tarih Öğretmenimiz Asiye Güneş ve projeyi hazırlayan Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı öğrencileri Berat Kozan ve Fatih Anayurt’a teşekkür ederim. Türkiye birinciliğini hedefleyen proje ekibimize Türkiye finallerinde başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER