ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 00:15

Mersin’de polise silahlı saldırı

Mersinde polise silahlı saldırı

Mersin’de Kobani’yi bahane ederek sokak eylemlerini sürdüren PKK yandaşları, olaylara müdahale eden polislere uzun namlulu pompalı silahla saldırdı. Saldırıda 2 polis yaralandı.


Mersin’de Kobani’yi bahane ederek sokak eylemlerini sürdüren PKK yandaşları, olaylara müdahale eden polislere uzun namlulu pompalı silahla saldırdı. Saldırıda 2 polis yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde merkez Toroslar ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi Soğuksu Caddesi’nde eylem yapan PKK yandaşlarına çevik kuvvet polisleri müdahalede bulundu. Biber gazı ve tazyikli su ile eylemciler dağıtılmaya çalışılırken, polise taş ve havai fişekle karşılık verildi. Bu sırada eylemcilerin içinde bulunan kişi veya kişiler uzun namlulu pompalı silahla polislere ateş etti. Bu saldırı sonucunda E.K. ile M.K. isimli 2 çevik kuvvet polisi ayağından yaralandı. Yaralı polisler arkadaşlarının yardımı ile akrep aracına bindirilerek hemen Yumuktepe Polis Merkezi’ne getirildi.

Ayağından yaralanan polislere ilk müdahale karakolun içinde yapılırken, polisler güvenlik önlemleri altında ambulanslarla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralı polislerin durumunun iyi olduğunu öğrenilirken, polis saldırıyı yapan kişi ve kişilerle ilgili çalışma başlattı. Ayrıca PKK yandaşlarına sokak aralarında müdahaleler sürüyor.

OKMEYDANI'NDA DA POLİSE ATEŞ AÇILDI

Okmeydanı'nda IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto eden bir grup Şark Kahvesi önünde toplandı. Yollara barikat kurup ateş yakan göstericiler, daha sonra polislere havai fişek, taş ve molotof kokteyli attı. Polis de gruba biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Müdahale sonrası grup ara sokaklara dağıldı. Göstericiler daha sonra yeniden birleşerek, ara sokaklardan polise bir kez daha havai fişek ve molotof kokteyli atmaya başladı. Polis gruba yeniden biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti.

POLİSLERE ATEŞ ETTİ

Olaylar sırasında, köşedeki duvarı kendisine siper eden bir göstericinin, elindeki silahla polislere doğru tek el ateş ederek kaçtığı görüldü. Göstericilerin attığı bir molotof kokteyli bir evin penceresinde hasara yol açarken, polis ekipleri ile göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor. 






KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER