ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Aralık 2014 Cumartesi 08:46

Meriç ve Tunca köprüleri trafiğe kapatıldı

Meriç ve Tunca köprüleri trafiğe kapatıldı

Türkiye ile Yunanistan’ı, Edirne ile Karaağaç Mahallesi’ni birbirine bağlayan Meriç ve Tunca köprüleri, suların yükselmesi sebebiyle gece saatlerinde trafiğe kapatıldı.


Türkiye ile Yunanistan’ı, Edirne ile Karaağaç Mahallesi’ni birbirine bağlayan Meriç ve Tunca köprüleri, suların yükselmesi sebebiyle gece saatlerinde trafiğe kapatıldı.

Aşırı yağış sonrasında nehirlerin debisi yükselmeye başladı. Meriç Nehri’nde su seviyesi bin 500 metreküp/saniyeyi geçti. Yükselme Tunca Nehri’nde de kendini gösterdi. Normal zamanlarda 50 metreküp/saniye seviyesinde akan nehir suyu, son bir hafta içerisinde 600 metreküp seviyesini buldu.

Aşırı yükselme nedeniyle nehir yatağına sığmayan sular taştı. Bunun sonucunda Meriç ve Tunca kenarında bulunan sosyal tesisler, yollar ve ticari işletmeler su altında kaldı. Nehir yatağına yakın mesafede bulunan çok sayıda köy yolu ulaşıma kapatılırken, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Er Meydanı sular altında kaldı.

Sel suları, Türkiye ile Yunanistan arasındaki Pazarkule Sınır Kapısı ve Karaağaç Mahallesi’ni birbirine bağlayan Tunca ve Meriç köprüleri üzerindeki geçişleri de olumsuz etkiledi.
Yükselişin devam etmesi nedeniyle herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Edirne Valiliği, tarihi köprüleri gece saat 24.00 itibariyle trafiğe kapattı.

Böylece nehrin karşı kıyısında bulunan Karaağaç Mahallesi ile Bosnaköy’ün Edirne merkezle bağlantısı kesildi. Şehre hayat veren nehirlerde zaman zaman taşkınların yaşandığını dikkat çeken Vali Dursun Ali Şahin, bugün de bu taşkınlardan birisini yaşadıklarını söyledi.

Bu iki önemli köprüyü gece tamamen trafiğe kapatacaklarını kaydeden Şahin, köprülerin kapanmasıyla birlikte Pazarkule ve Karaağaç Mahallesi ile Edirne yolunun tamamen kapanacağını dile getirdi.

Tunca Nehri'nde çok ender görülen bir artışın yaşandığına işaret eden Vali Şahin, nehirlerdeki yükselişin yarın öğle saatlerinden itibaren düşüşe geçeceğini dile getirdi.

Şahin, “Şu anda can ve mal emniyeti bakımından bir sorun yoktur. Biz zaten gerekli tedbirleri mahallinde aldık. Tedirginlik yaratacak bir durum olmadığını sizlere ifade etmek istiyorum.” dedi.








KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER