ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Aralık 2012 Pazar 12:31

Memur - Sen'den önemli açıklamalar

Memur - Senden önemli açıklamalar


Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, darbecilerini yargılayan Türkiye'nin, darbe anayasası ayıbından bir an önce kurtulması gerektiğini söyledi. Gündoğdu, 2013’ün Türkiye’de demokratikleşmenin tamamlandığı, dünyada ise savaşların sona erdiği bir yıl olmasını dilediğini söyledi.

Ahmet Gündoğdu, yayınladığı yeni yıl mesajında, 2012 yılını değerlendirmesinin yanı sıra 2013 yılına ait beklenti ve temennilerini dile getirdi. 2011 seçimlerinde bütün partilerin ortak vaadi olan yeni anayasanın, 2012 yılı içinde tamamlanamadığını hatırlatan Ahmet Gündoğdu, 2013 yılına ait en büyük beklenti ve isteklerinin demokratik yeni anayasa olduğunu bildirdi.

Bu konuda, siyasi partilere sorumluluktan kaçmamaları çağrısında bulunan Gündoğdu, millete verilen sözün arkasında durulmasını istedi. Referandumla başlayan demokratikleşme çalışmalarının, 2012 yılında tamamlanmadığına dikkat çeken Gündoğdu, “Yeni anayasa ile demokratikleşme bütün kurumlar nezdinden tamamlanmalıdır. Darbecilerini yargılayan Türkiye, darbe anayasası ile yönetilme ayıbından kurtulmalıdır. 2013, yeni anayasanın yapıldığı, demokratikleşmenin tamamlandığı, darbe anayasasından ve darbe ürünü kurumlardan kurtulduğumuz bir yıl olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Birçok gelişmenin yaşandığı 2012 yılının, toplu sözleşmenin ilk kez yaşandığı yıl olduğuna da dikkat çeken Gündoğdu, bu toplu sözleşmenin, geçmiş alışkanlıkların devamı ve referandumdaki yetki devrini kabullenmekte zorlananlar sebebiyle sorunlu geçtiğini belirtti. Ahmet Gündoğdu, 2013’te ikincisi yapılacak toplu sözleşmenin, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılayacak şekilde sonuçlanmasının en büyük beklenti ve arzuları olduğunu kaydetti.

"BAŞÖRTÜSÜ YASAĞI HAYATIN HER ALANINDAN KALDIRILMALI"

Ahmet Gündoğdu, 2012’ye damgasını vuran olaylardan birinin de eğitimde kesintisiz uygulamadan 4+4+4 şeklinde formüle edilen kesintili eğitime geçilmesi olduğunu belirtti. Gündoğdu, eğitimde kılık kıyafet serbestisi getiren uygulamayı da takdirle karşıladıklarını belirtti. Gündoğdu, okullardaki kılık kıyafet serbestisinin, eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında uygulanmasını isterken, başörtüsünün, bir yasak ve ötekileştirme sebebi yapılmaması gerektiğini vurguladı.

"DARBECİLER HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMALI"

Gündoğdu, 2012’nin terörle mücadele ve demokrasiye müdahale girişimlerinin yargılanması açısından da önemli bir yıl olduğunu dile getirdi. Gündoğdu, “Memur-Sen olarak, demokrasiye müdahale girişiminde bulunanların yargı önünde hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Yargı süreci en kısa sürede tamamlanmalı, suçlular hak ettiği cezaya çarptırılırken, suçsuz oldukları halde özgürlüklerinden mahrum bırakılan kişilerin bu hakkı da en kısa zamanda kendilerine iade edilmelidir.” dedi.

"SURİYE’DE SAVAŞ BİTSİN, FİLİSTİN BAĞIMSIZ DEVLET OLSUN"

Yeni yıl mesajında, dünyadaki gelişmelere de değinen Gündoğdu, Memur-Sen olarak, savaş mağduru Suriye halkı için yardım kampanyası başlattıklarını hatırlatarak, bu kampanyanın, ‘Bir Ekmek, Bir Battaniye’ adıyla uluslararası bir kampanyaya dönüşmesi ve devam etmesinin kendilerini gururlandırdığını ifade etti. Myanmar'da Müslümanlara karşı düzenlenen katliama dikkat çekmek için de basın toplantısı düzenlediklerini söyleyen Gündoğdu, Arakanlı yetimler için Mehmet Akif İnan Memur-Sen Yetimhanesi yapacakları bilgisini paylaştı.

Türkiye’nin, yoğun çaba ve girişimleriyle Filistin’in BM’de gözlemci devlet olarak kabul edildiğini hatırlatan Gündoğdu; bu başarının, Filistin halkının bağımsızlığına kavuşması ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla devam etmesi temennisinde bulundu. Gündoğdu, 2013 yılının bütün dünyaya barış ve huzur getirmesini diledi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER