ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2013 Pazartesi 19:59

Melih Gökçek: ODTÜ'deki ağaçların parasını ödedik

Melih Gökçek: ODTÜdeki ağaçların parasını ödedik

Gökçek, Büyükşehir Belediyesinde düzenlediği basın toplantısında, ODTÜ'nün koruma ve parselasyon planının yürürlüğe girdiğini hatırlattı.


Bunun üzerine sıcak havadan da yararlanıp ODTÜ yolunu kısa sürede Ankaralıların hizmetine açmak istediklerini belirten Gökçek, 'Bayramın bitmesini müteakip, bir gece aniden girerek orayı açtık' ifadesini kullandı.

2 BİN 388 AĞACA 211 BİN LİRA ÖDENDİ

Gökçek, çalışmalar sırasında, ODTÜ'nün tespitine göre 292 çam, 133 dişbudak, 916 ahlat, 293 badem, 58 kavak, 696 diğer yapraklılar olmak üzere 2 bin 388 ağacın araziden kaldırıldığını söyledi.

Belediyenin fiyat tespitlerine göre ağaçların 211 bin lira tuttuğunu dile getiren Gökçek, 'Bu parayı da bugün itibarıyla ODTÜ'nün banka hesabına yatırdık. Fiyatlara itiraz olursa herhangi problem çıkarmayız. ODTÜ'ye yardımcı olmak bizim için onurdur' diye konuştu.

ODTÜ'DEN JET İADE

ODTÜ yol çalışması nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan ağaçlara karşılık ödendiği açıklanan 211 bin lirayı iade etti. İade kararı ODTÜ'nün resmi twitter hesabından da, "ABB'nin ODTÜ arazisinden kaldırdığı ağaçlar için ODTÜ ile herhangi bir anlaşma olmadan bugün aktardığı ödeme iade edilmiştir." ifadeleriyle duyuruldu.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER