ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Haziran 2013 Cumartesi 09:25

Melih Gökçek: "Ethem'i polis değiş taş öldürdü"

Melih Gökçek: "Ethemi polis değiş taş öldürdü"

Melih Gökçek Gezi Parkı katıldığı canlı yayın programında Gezi Parkı olaylarına ilişkin çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.


Beyaz TV’deki Basın Kulisi Özel programı konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Gezi Parkı olaylarını değerlendirdi.

“ETHEM PROVOKATÖRLERİN KAFASINA ATTIĞI TAŞTAN DOLAYI VEFAT ETTİ”

Önceki gün hayatını kaybeden Ethem Sarısülük hakkında da konuşan Melih Gökçek, Ethem Sarısülük’ün provokatörlerin kafasına attığı taş sonucu vefat ettiğini söyledi. Ethem Sarısülük’ün polis kurşunuyla öldüğü iddialarının provokasyon olduğunu iddia eden Melih Gökçek, Sarısülük’ün yayımlanan video görüntülerine rağmen polis kurşunu ile vurulmadığını söyledi.

“POLİSİ BİLEREK TAHRİK EDİYORLAR”

Canlı yayında ekrana bir fotoğraf koyan Melih Gökçek şoke eden bir yorumda bulundu. Fotoğrafta, bir direnişçi elindeki kitabı polislerin karşısında okuyor. Polisler de sabit bir şekilde herhangi bir müdahalede bulunmadan bekliyorlar. Twitter’da sürekli olarak Gezi Parkı eylemi hakkında iddialarda bulunan Melih Gökçek bu fotoğraf için yorumu şu oldu: “Polisin karşısında kitap okuyup tahrik ediyorlar.”

“HER ŞEYİN SEBEBİ SOROS VE TESEV”

Melih Gökçek, Gezi Parkı olayların başlamasının altında Soros’un olduğunu, Soros’un Türkiye’deki en önemli kolunun TESEV olduğunu söyledi. TESEV’in 183 nolu üyesinin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ifade eden Melih Gökçek, Gezi Parkı eylemlerinin Soros’un işi olduğunu söyledi. Gökçek, programın ilerleyen bölümlerinde CHP’nin kapatılmasını da istedi.

NE İŞİN VAR GEZİ PARKI’NDA?

Yaşanan olaylarda kendisini en çok üzen şeyin sanatçıların ön saflarda olması olduğunu ifade eden Gökçek, “Senin ne işin var eylemde?” diyerek sanatçılara seslendi.

"Mİ MİNÖR OYUNU"

Gökçek, Mehmet Ali Alabora’nın Mi Minör isimli tiyatro oyununun tüm masraflarının yurtdışı kaynaklığı olduğunu ve bunların hiçbirinin tesadüf olamayacağını iddia etti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER