ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Haziran 2014 Perşembe 23:56

Mehter takımı barış için çaldı

Mehter takımı barış için çaldı

Genel Kurmay Başkanlığı Mehter Birliği, Cibuti'nin başkenti Cibuti'de geçen ay bir Türk'ün de hayatını kaybettiği saldırının düzenlendiği meydanda "Barış konseri" verdi.



Saldırının düzenlendiği lokantanın önüne kadar olan bir kil yolu marşlar eşliğinde yürüyen Mehter Birliği'ne Cibutililer büyük ilgi gösterdi. Konser öncesi saldırıda yaşamını yitiren Türk vatandaşı Rüştü Gürbüz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Cibuti halkı, evlerinin camlarından Türk bayrakları ile Mehter Birliği'ne destek verdi. Konser sırasında "Türkiye" sloganları atan Cibutililer, söylenen marşlara da eşlik etti.
AA muhabirine konuşan izleyiciler, 200 yıl aradan sonra Türkler ve Türk kültürü ile tekrar buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Konsere Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Cibuti Büyükleçisi Hasan Yavuz, Cibuti Kabinesi'nden 5 bakan ve ülkedeki yabancı misyon şefleri katıldı.
Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada, terörün hiç bir amacı olamayacağını belirterek, "Cibuti'nin istikrarını destekliyoruz. Terörü yenmek için uluslararası işbirliği gerek. Biz buraya Cibuti ile işbirliği ve buradaki barışın devamı için geldik. Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dost ve kardeş Cibuti halkına huzur ve barış dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.
Cibuti Savunma Bakanı Hasan Darar Haffanah ise nerede olursa olsun teröre karşı olduklarını vurgulayarak, saldırıda ölen Gürbüz için bir kez daha başsağlığı diledi.
Haffanah, Gürbüz'ün katillerinin, Cibuti hükümeti tarafından bulunarak cezalandırılacağını sözlerine ekledi.
Büyükelçi Yavuz da "Bugüne kadar Cibuti ile Türkiye, tarihi bağları olan din kardeşleriydi. Son menfur saldırıdan sonra kan kardeşi olduk" diye konuştu.
Mehter Birliği'nin, meydandaki konserin ardından Cibuti Palais Du Peuple'deki salonda verdiği konsere, 2 binin üzerinde davetli katıldı.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER