ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Aralık 2014 Salı 10:34

Mehmet Ali Ağca İstanbul'da

Mehmet Ali Ağca İstanbulda

Papa 2 nci Jean Paul’ün Vatikan’daki mezarını ziyaret etmek için İtalya giden ve ülkeye kaçak girdiği için İtalyan polisi tarafından sınır dışı edilen Mehmet Ali Ağca Türkiye’ye getirildi.


İtalyan polisler tarafından Türkiye’ye getirilen Ağca Atatürk Havalimanında gazetecilerin görüntü almaması için yoğun çaba harcadı. 1981 yılında suikast girişiminde bulunduğu Papa 2. Jean Paul’ün Vatikan’daki mezarını ziyaret etmek için İtalya’ya giden ve Papa 2. Jean Paul’ün mezarına çiçek bıraktıktan sonra İtalyan polisi tarafından tutuklanan Mehmet Ali Ağca, İtalya’ya giriş yasağını çiğnediği için sınır dışı edildi.

İtalya’da göz altına alındıktan sonra sınır dışı edilen Ağca , saat 01.40'da Alitalia Havayolları'na ait bir uçakla 4 polis eşliğinde Roma'dan İstanbul'a getirildi. Ağca, sınır dışı işlemlerinin tamamlanması için Atatürk Havalimanı Pasaport Kontrol Büro Amirliği'ne getirildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından avukatıyla birlikte havalimanından ayrılan Mehmet Ali Ağca, gazetecilerin görüntü almaması için yoğun çaba harcadı. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER