ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Ekim 2013 Cuma 18:11

Mehmet Ağar'ın infaz kararı durduruldu

Mehmet Ağarın infaz kararı durduruldu

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Mehmet Ağar hakkındaki infaz kararı durdurdu.


Muğla İnfaz Hakimliğinin "Mehmet Ağar'ın kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmesi" kararına itirazı değerlendiren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ağar hakkındaki "infazın durdurulmasına" karar verdi.

MEHMET AĞAR 6 AY ÖNCE TAHLİYE EDİLMİŞTİ

''Susurluk'' davasından hükümlü eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın, Aydın Yenipazar Cezaevi'nden, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanarak tahliye olmuştu.

"Susurluk" davasından hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan ve 25 Nisan 2012'den bu yana Yenipazar Cezaevi'nde bulunan Mehmet Ağar'ın dosyası, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde incelendi.

Ağar'ın avukatı Abdullah Egeli, verilen dilekçenin ardından yapılan inceleme sonucunda Ağar'ın 1 yıl 4 gündür bulunduğu cezaevinden bu sabah tahliye edildiğini bildirdi.

Beş yıllık hapis cezası onanan Mehmet Ağar, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun gereğince, 2 yıl cezaevinde kalacaktı. Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanan Mehmet Ağar'ın kalan 1 yıllık cezası için bu kanun kapsamında denetimli serbestlik hükümleri uygulandı.
 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER